FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
POPRATIT ĆEMO JE UŽIVO

Velik dan za hrvatski borilački sport: Ovaj vikend prva Hrvatica debitirat će u UFC-u

Ivana Petrović debitirat će ovog vikenda u UFC-u borbom protiv Luane Caroline.

Pred nama je i dan kad ćemo gledati prvu Hrvaticu u UFC-ovu borilištu. U pitanju je Ivana Petrović, djevojka koju zapravo možemo nazvati hrvatsko-norveškom borkinjom.

Borba u nama prigodnom terminu

Njezina prva UFC borba održat će se u subotu, 1. srpnja, na priredbi koju u UFC-ovu Apexu predvode Sean Strickland i Abus Magomedov. Ono što je bitno za nas je termin Ivanine borbe. Ona je druga na rasporedu uvodnog programa, koji započinje u 22 sata po našem vremenu, dakle borit će se oko 22 sata i 30 minuta.

Ivanina protivnica bit će Luana Carolina, 30-godišnja iskusna brazilska borkinja, koja je dosad odradila šest UFC borbi s polovičnim uspjehom. Trenutačno se nalazi unutar niza od dva poraza.

29-godišnja Ivana rođena je u Mostaru, gdje je odrasla te započela s treninzima kod nažalost prerano preminulog Slavena Planinića. Prije devet godina preselila se u Norvešku, gdje i danas živi te trenira. No često je se može vidjeti u švedskom Allstarsu, a dio priprema za ovu borbu odradila je i u zagrebačkom American Top Teamu.

Dosad je odradila šest MMA borbi, u svima je došla do pobjede, a UFC borkinja postala je kao prvakinja jake francuske organizacije Ares FC. Nastupa u muha kategorije (do 57 kilograma).

Ivaninu borbu moći ćete pratiti uz detaljni tekstualni play-by-play prijenos na gol.hr-u.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider