FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Prvakinja Bliskog istoka

Naša najbolja boksačica u Americi se priprema za obranu titule: "To još nije uspjela niti jedna žena..."

Osim što je vrhunska sportašica, Habazin je i vlasnica dvije diplome.

Njezin put nije bio lak, no unatoč svemu nije odustajala i sada je ponosna na svaki uspjeh koji je ostvarila. Naša najpoznatija boksačica Ivana Habazin već nekoliko mjeseci živi i trenira u Americi.

"Evo već sam pet mjeseci na Floridi, u Boyton Beachu. To je nekih 40 minuta od Miamija", kaže Habazin.

Marko Milun - 2 Hrvatski boksači idu po Olimpijske igre: Miluna čeka sparing partner Anthonyja Joshue divider

Iako se radi o poznatoj turističkoj destinaciji, Habazin ondje nije na odmoru. Štoviše trenira svaki dan i priprema se za nove borbe.

"Treniram svaki dan, čak i subotom, dok je nedjelja rezervirana za odmor. Tada odem na bazen ili plažu. Treninzi su uvijek isti, od trčanja, teretane do boksa", otkriva hrvatska boksačica.

Nedavno je postala prvakinja Bliskog Istoka

Uz to što je vrhunska sportašica, magistrica je teologije te odnedavno i vlasnica diplome međunarodnih odnosa i diplomacije. Djevojka od milijun dolara, kako joj popularno govore mediji, nedavno je postala boksačka prvakinja Bliskog istoka.

"Ta borba je bila za pojas Bliskog istoka što je velika stvar. Pitali su me u zadnji čas hoću li se boriti, rekla sam da hoću i osvojila sam pojas. Nikada niti jedna žena nije to napraviti, naročito na Bliskom istoku", kaže i dodaje kako bi na ljeto trebala braniti titulu prvakinje.

"Sljedeći meć bi trebao biti 22. srpnja u Abu Dhabiju. Tada bi trebala braniti titulu prvakinje Bliskog istoka", rekla je. 

Uživo veliko poštovanje muških boraca 

U Americi trenira s puno poznatih MMA boraca i boksača od kojih uživa veliko poštovanje.

"Svi se prema meni odnose s poštovanjem. Svaki put kada uđem u dvoranu ne zovu me imenom, nego kažu Good morning champ. To je normalno ovdje. Stvarno ne mogu reći ništa loše. Ukratko, red, rad i disciplina", kaže Habazin.

Iako ima dosta prijatelja u Miamiju, nema baš puno vremena za druženje. Tu i tamo iskoristi slobodno vrijeme za odlazak na večeru s prijateljima i isprobavanje sushija.

gol expired Bizaran slučaj, Hrgovićev protivnik "izgubio kemijsku" i nestao: "Jedna od najvećih prevara u novijoj povijesti" divider

Što se pak tiče pandemije, Habazin otkriva da se cijepila, ali da dosta pazi kada odlazi na mjesta gdje ima puno ljudi. 

"Primila sam cjepivo, praktički su svi cijepili. Uvijek pazim kada idem u dućan ili restoran, nosim masku, ali u dvorani sam u kontaktu s puno ljudi. Srećom, nitko se od nas nije zarazio, nadam se da ni neće", zaključila je Habazin.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider