FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SIGURNE POBJEDE NAŠIH BOKSAČA

VIDEO Ivana Habazin u Zaboku osvojila WBC silver pojas, Sep i Čalić sigurni u svojim pobjedama

U Zaboku je održana boksačka priredba Memorijal Dražena Petrovića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

VIDEO: Matija Habljak/Pixsell

Ivana Habazin ostvarila je ono po što je došla u Zabok, odnosno zbog čega je njen tim organizirao priredbu na njen rođendan, ali isto tako i rođendan Dražena Petrovića, kojem je priredbu posvetila te na kraju i WBC-ov posebni pojas donirala za njegov muzej.

A kao što se može zaključiti iz prve rečenice, ostvarila je pobjedu kojom je osvojila WBC Silver pojas velter kategorije. Jednoglasnom sudačkom odlukom nakon deset rundi bila je bolja od nekadašnje svjetske prvakinje, Diane Prazak iz Australije.

Pobjeda vrijedna statusa izazivačice

Suci su bodovali 99-92, 98-93, 99-92 u korist Ivane, koja je kroz meč bila aktivnija, konkretnija i preciznija, no imala je protiv sebe itekako kvalitetnu protivnicu.

Ivana je ovim pojasom došla u poziciju s koje bi trebala postati izazivača apsolutne prvakinje velter kategorije, Jessice McAskill. Naravno, bitnu ulogu oko toga odigrat će i politika u svjetskom boksu, no reference za novi napad na titulu su osigurane.

Sep, Čalić, Bačurin i Čelić sigurni

Na ostatku programa viđene su ekspresne pobjede trojice poznatih hrvatskih boksača. Hrvoje Sep u trećoj je rundi zaustavio Nika Gvajavu iz Gruzije, Marko Čalić trebao je rundu manje za pobjedu protiv Nikole Mrđe, kao i Ivica Bačurin za savladati Goran Sučevića.

Vrijedi spomenuti i kako je svoj boksački debi upisao poznati hrvatski MMA borac Patrik Čelić, koji je sudačkom odlukom nakon četiri runde bio bolji od Antonija Vlahe.

Pobjede na ovoj priredbi još su upisali Marios Kollias, Marko Stanković, Daniel Vernaza, Paolo Magui, Rafael Pervan i Filip Mimica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider