FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ispisuje povijest

Ivana Habazin napada Olimpijske igre: "To je velika prilika koju sam morala iskoristiti"

U subotu u Londonu počinju europske boksačke kvalifikacije za Olimpijske igre. Na njima će put do polufinala koji donosi Tokio tražiti i Ivana Habazin i to u kategoriji do 69 kilograma. Ako ne uspije u britanskoj prijestolnici, djevojka iz Zlatara pokušat će Tokio izboriti za dva mjeseca u Parizu.

Nakon dva mjeseca i mukotrpnih priprema na Floridi boksačica Ivana Habazin vratila se u Hrvatsku. Ali samo na jedan dan jer već u srijedu ide prema Londonu kako bi ispunila svoj veliki san i izborila nastup na Olimpijskim igrama. Odluku da želi postati olimpijka donijela je nakon poraza od Claresse Shields za svjetsku titulu.

''Mislim da je to jedna velika prilika, tako da sam je morala iskoristiti'', rekla je za Dnevnik Nove TV.

No da bi se plasirala na Olimpijske igre morat će u Londonu doći najmanje do polufinala, dakle dobiti dva meča u svojoj kategoriji do 69 kilograma. Potencijalne suparnice uopće ne poznaje, a na Floridi se pripremala na posebno zanimljiv način.

gol expired Prvaka Italije odlučit će play-off? Četiri opcije za završavanje sezone Serie A divider

''Ovu su prve pripreme gdje sam sparirala samo s muškarcima, tako da sam ja bila ta koja je primala batine.''

U Londonu će se boksačice boriti tri runde po tri minute i to s kacigama na glavi.

''To je novost za mene jer sam navikla biti bez kacige, ali opet mislim da je to u neku ruku i lakše zato što kada nemaš kacigu onda razmišljaš više da nisi ozlijeđen, ovdje si na neki način zaštićen.''

gol expired Klopp zbog koronavirusa poklopio novinara: "Nadam se da to radite bolje nego što postavljate pitanja" divider

Djevojka iz Zlatara ima i plan B, pa će, ako vizu za Tokio ne uspije izboriti u Londonu probati na svjetskim kvalifikacijama koju su u svibnju u Parizu. A ode li na Olimpijske igre zna kome će to posvetiti.

''Posvetit ću svima koji su me trpili deset godina.''

A u tom desetljeću napravila je toliko toga. Od gotovo anonimne sportašice koju su prozvali djevojkom od nula dolara uspjela je postati svjetska prvakinja, završila je fakultet i pobijedila bolest štitnjače. Sada ispisuje povijest hrvatskog boksa. Ona i još dvije boksačice, Marija Malenica i Nikolina Ćaćić, love vizu za Tokio. Kao i petorica boksača. Londonske kvalifikacije traju od 13. do 25. ožujka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider