FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
BOKSAČKI SPEKTAKL U ZABOKU

Ivana Habazin pred borbu za sebe i Dražena Petrovića: "Pobjeda mi donosi borbu za apsolutnu prvakinju!"

Ivana Habazin sutra će se u Zaboku boriti za WBC-ov silver pojas svjetske prvakinje.

"Ja se svima ispričavam, nisam očekivala... Nisam bila ovdje pet godina, tako da nisam znala da su radovi na cesti", prva su rečenice Ivane Habazin na konferenciji za medije održanoj pred meč protiv Diane Prazak, a na kojoj su prisustvovale i kamere Dnevnika Nove TV.

Nitko nije zamjerio Ivani Habazin, koja će se sutra u svom Zagorju boriti za treći naslov svjetske prvakinje. Na događaju koji nosi ime njenog sportskog idola Dražena Petrovića. I to 22. listopada, na datum kada je rođen Dražen, ali i Ivana.

Obitelj Petrović prisustovat će priredbi

"Draženovu mamu Biserku znam već nekoliko godina, uvijek mi pruža apsolutnu podršku. Žena je predivna osoba, tako da je meni to čast. Čast je da će nazočiti tom eventu. Na kraju krajeva, Dražen je hrvatska legenda, i meni je to iznimna čast."

Habazin ima priliku postati prva osoba u hrvatskom boksu, gledajući i žene i muškarce, s tri naslova prvaka svijeta. Na tom putu stoji joj do sada također dvostruka svjetska prvakinja, Australka Diana Pražak.

"Ja smatram da to želim više, zaista želim jako. Ona isto ima motiv, ali s druge strane, boks nije tuča, moraš biti taktički spreman, upotrijebiti malo IQ u ringu, tako da nadam se da smo to dobro postavili i da će biti na mojoj strani", najavila je Ivana.

Otac protivnice rođeni je Osječanin

Sutrašnji meč u Sportskoj dvorani u Zaboku bit će poseban i za Dianu Pražak, čiji je otac, otkrila je, rođen u Osijeku.

"Doći u njegovu rodnu zemlju, imati mogućnost upoznati je... Svi su tako ljubazni i brižni, prekrasno je doći natrag", rekla je Australka, obrativši se onda Ivani:

"Ivana, ti si dostojan suparnik, zaista se veselim sutrašnjoj borbi. Bit će zabavno. Kad sve završi, sjest ćemo i popiti pivo." 

No prijateljsko pivo na stranu, ulog je velik - pobjednica će dobiti priliku boriti se za naslov apsolutne svjetske prvakinje.

"Mislim da će idući korak biti protiv Jessice McCaskill koja drži sve pojaseve, tako da ću imati šansu postati apsolutna svjetska prvakinja. Prvi takav meč je bio 2014. godine, prvi ikad u povijesti ženskog boksa, između Cecilije Braekhus i mene. Mislim da tada nisam imala iskustva, izgubila sam. Mislim da protiv Jessice postoji šansa, ali ne želim sada razmišljati o tome, jer prva stepenica je Diana Prazak", potvrdila je Ivana.

Habazin i Pražak kao glavne zvijezde večeri, ali bit će u Zaboku sutra i muških mečeva, a nekoliko hrvatskih boraca predvodit će Hrvoje Sep...

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider