FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
white poludio na prvog izazivača

Senzacija u UFC-u: Dogovorena superborba za naslov prvaka u poluteškoj, mnogi će poludjeti!

Nakon okršaja dvojice prvaka za titulu u teškoj kategoriji, Miočića i Cormiera, imat ćemo novu superborbu za naslov u poluteškoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik UFC-a Dana White u nedjelju je objavio protiv koga će novookrunjeni vladar poluteške Jan Blachowicz imati prvu obranu naslova UFC prvaka. White je otkrio da će to biti ni manje ni više nego superborba, odnosno okršaj dvojice prvaka.

Israel Adesanya, prvak srednje kategorije, i Jan Blachowicz, prvak poluteške, borit će se za pojas prvaka na još neobjavljenom eventu. Razlog tome je činjenica da se Robert Whittaker, prvi kandidat za izazivača u srednjoj, ne želi ponovno boriti protiv Israela Adesanye.

gol expired McGregor se vraća i mijenja kategoriju: Poznat je protivnik, hoće li se vratiti i Khabib? divider

"Htio sam da se ponovno borbe Adesanya i Whittaker. To je borba koja ima najviše smisla. No Robert se ne želi s njim boriti, što je prilično ludo, pa smo onda odlučili pustiti Adesanyu da se bori protiv koga on želi, a to je Jan. Israel je tip koji se želi konstantno boriti i biti zaposlen. Neće morati odbaciti pojas prvaka srednje jer će se htjeti boriti u najkraćem mogućem roku", kazao je White.

Zbog ovakvog raspleta mnogi će se u poluteškoj kategoriji naći uvrijeđeni i ljutiti jer će Adesanyi ovo biti prvi izlet u polutešku kategoriju i odmah je dobio priliku boriti se za naslov prvaka. 

gol expired Khabib napao francuskog predsjednika i objavio šokantnu fotografiju: "Neka Uzvišeni unakazi lice ovog stvorenja" divider

Thiago Santos, prvi izazivač u poluteškoj, nije se borio godinu i pol dana, od poraza od Jona Jonesa jednoglasnom sudačkom odlukom. No prije tog okršaja nokautirao je upravo Blachowicza i zaradio okršaj s Jonesom. Nadao se da će on dobiti iduću priliku ponovno uzeti pojas, no predsjednik UFC-a opet je malo "poludio". 

Recimo da zasad nema točnog datuma ni eventa na kojem će se boriti, no možemo pretpostaviti da će se to dogoditi iduće godine, vrlo vjerojatno u prvoj trećini.

ADESANYA NOKAUTIRAO PAULA COSTU

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider