FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Start profi-karijere

Impresivni Hrgović: "Krenuo sam odlično, nije moglo bolje"

Na sjajan način je 25-godišnji Zagrepčanin započeo svoju profesionalnu karijeru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Filip Hrgović je i svoj drugi meč od dolaska u profesionalni boks riješio nokautom u prvoj rundi. Razornim desnim krošeom nokautirao je Čeha Pavela Šoura, a dan poslije trijumfa u Dnevniku Nove TV podijelio je svoje dojmove i razmišljanja.

"Krenulo je odlično, čak i teoretski nije moglo bolje. Nisam mogao poželjeti bolji početak. Jako sam sretan i veselim se idućim borbama i težim protivnicima. Nadam se da ću uskoro boksati duže od runde."

Na početku profesionalne karijere boksači obično imaju lakše protivnike, ali Hrgović je dobio najboljeg brazilskog i najboljeg češkog teškaša. Kako to da Filip nije išao malo lakšim putem?

"Želim što više mečeva u što kraće vrijeme"

"Iskreno, da, malo su me bacili u vatru zbog mog velikog amaterskog iskustva i iskustva u svjetskoj boksačkoj seriji gdje imam praktički 30 profesionalnih mečeva. Za prva dva meča sam dobio dosta ozbiljne protivnike, ali realno ni oni nisu na nekoj mojoj razini. Što se mene tiče, to je sasvim OK."

Drugi kuriozitet je taj što ste odradili dva meča u manje od mjesec dana. U profi-boksu to bude oko tri mjeseca razlike. Kako to da ste tako brzo odradili dva meča?

"Pa takav je plan mog promotora, ja sam rekao da ću se boriti s kim god i kad god. Treniram cijelu godinu, uvijek sam spreman i nije mi problem. Što više mečeva u što kraće vrijeme da nabijemo skor i napadnemo titulu, ja nemam ništa protiv."

Vrlo brzo možemo očekivati sljedeći meč. Kad će biti?

"Iduća borba 13. siječnja"

"Negdje tamo sredinom siječnja, vjerojatno 13. siječnja, tad se očekuje. Nije još 100 posto, ali u prvom mjesecu će biti svakako."

Vaš vršnjak i višegodišnji rival Tony Yoka odrađuje te pauze po tri mjeseca. Jeste li vas dvojica najveća perspektiva superteške kategorije? Obojica imate po 25 godina.

"Jesmo, realno, uz nas tu je još i Joseph Joyce iz Velike Britanije koji je uzeo srebro na Olimpijskim igrama. Mi smo prva tri borca s Olimpijskih igara, ta jedna nova generacija teškaša od koje se očekuje da kroz neko vrijeme sigurno jedan od nas osvoji svjetsku titulu. Ali, tek smo na početku i veliki je put pred svakim od nas", zaključio je Hrgović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider