FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
MAKSIMALNO SPREMAN

Hrvoju Sepu otkazan meč protiv boksača o kojem priča cijeli svijet: "Već smo imali avionske karte i plaćen hotel!"

Hrvatski boksač Hrvoje Sep trebao se boriti na Uskrs na istoj priredbi kao i Alen Babić.

Hrvoje Sep (Foto: Profimedia)

Preostalo je nešto više od tjedan dana do sjajne boksačke priredbe u londonskoj O2 Areni, koja se održava na Uskrs i koju će predvoditi teškaški meč Frazera Clarkea i Fabija Wardleyja, a na njemu ćemo gledati i Alena Babića u meču protiv britanskog boksača Stevea Robinsona.

Jučer smo saznali kako je tamo trebao nastupiti i Hrvoje Sep, u jednom uistinu ogromnom meču. Trebao ga je čekati Ben Whittaker, srebrni olimpijac iz Tokija i trenutačni britanski hit-boksač. No, kako je Hrvoje sam otkrio, sve je otkazano.

Sve je bilo spremno za meč na Uskrs

"Imali smo već kupljene avionske karte i plaćen hotel, sve je bilo spremno za meč, ali onda nam je došla vijest da je protivnik prisiljen otkazati. Nemamo točne informacije, ali rečeno nam je da se radi o privatnim razlozima", rekao je Hrvoje pa se okrenuo tome koliko bi to bio velik meč za njega:

"Da, bila bi to velika prilika. Ogroman je interes za samu priredbu, ulaznice su odavno rasprodane, a i protivnik je sjajan. Njega trenutačno jako guraju u Engleskoj, vrlo je popularan i bila bi to velika prilika."

I uistinu, 26-godišnji Whittaker (6-0) netko je za čije mečeve postoji veliki interes, prije svega zbog njegova atraktivnog stila boksa. O njemu ne treba previše govoriti riječima, najbolje možete sve vidjeti iz isječaka njegovih nastupa.

38-godišnjaku iz Vrbanje, čovjeku sjajne amaterske karijere, ipak je obećana neka kompenzacija.

U posljednjem meču doživio je tijesni poraz

"Zbog svega što se dogodilo su mi obećali velik meč u Engleskoj u dogledno vrijeme. No sumnjam da će to biti protiv Whittakera", otkrio je Sep.

To, naravno, ne znači da ga je Whittaker pod svaku cijenu odlučio izbjeći, nego se stvari u boksu jednostavno tako odvijaju. Propadne jedna ideja, odmah se ide dalje prema idućoj te će Sep i mladi Englez sigurno nastaviti različitim putevima, koji se možda negdje u budućnosti opet i susretnu.

Hrvoju je ovo trebao biti drugi meč nakon nešto dulje pauze, nakon što je u siječnju doživio poraz u Španjolskoj od Omara Garcije. Dogodilo se to nakon osam rundi većinskom odlukom sudaca, a mnogi su, uključujući i Hrvoja, vjerovali da je trebao dobiti taj meč.

"Bio sam favorit, vjerovao sam da ću dobiti taj meč, ali dogodilo se što se dogodilo. Ja vjerujem da sam bio bolji od njega i osjećam da sam trebao pobijediti. Nisam se osjećao maksimalno dobro, ali to nisu izlike. Odabrao sam boriti se i to sam napravio", rekao je Hrvoje, čiji sad profesionalni omjer iznosi 12 pobjeda i dva poraza.

Poraz je za nove mečeve zapravo dobrodošao

No otkriva kako mu je taj poraz zapravo otvorio neka nova vrata.

"Ja sam u posljednjih četiri ili pet godina dobio desetke odbijenica za velike mečeve. Boks je danas takav da svi idu u interesu svojih boksača i štite ih. Nakon ovog meča počele su pristizati ponude iz cijelog svijeta, iz Rusije, iz SAD-a, naravno iz Britanije, tako da mi je taj meč i poraz na neki način dobrodošao", rekao je, a razlog je bio jasan. Mnogi smatraju da posljednji poraz znači kako je pao u performansama.

"Ljudi znaju kako moje ime jako puno znači na rezimeu njihovih boksača i sad vide priliku da dodaju taj skalp. Zato vjerujem kako ću uskoro imati mečeva. Osjećam se odlično, maksimalno sam spreman i zbog toga mi je žao što sam ostao bez ovog meča protiv Whittakera, bio bi to pravi spektakl", dodao je.

Hrvojevo ime uistinu puno znači. Osim respektabilnog profesionalnog omjera, on je bivši olimpijac, dugogodišnji uspješni sudionik WSB lige, osvajač dviju europskih bronci i četvrtfinalist svjetskog prvenstva. Svakako sjajan rezime koji dokazuje kako je riječ o jednom od najboljih i najuspješnijih hrvatskih boksača od osamostaljenja.

Želimo mu još nekoliko uspješnih godina karijere te da što prije ugovori novi meč i po mogućnosti se vrati pobjedama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider