FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
OTKRIVEN JE PROTIVNIK

Alen Babić poput Rockyja: Na Uskrs ga čeka britanski Ivan Drago

Potvrđen je idući meč hrvatskog boksača Alena Babića.

Alen Babić (Foto: Guliver Images)

Sve je spremno za povratak Savagea. Više od 11 mjeseci nakon što je Alen Babić zaustavljen u napadu na WBC titulu bridger kategorije, hrvatski boksač ponovno će ući u ring.

Dogodit će se to tamo gdje se najbolje osjeća, u londonskoj O2 Areni, na priredbi Boxxer promocije, gdje bi trebao nastupiti u uvodnom programu Bad Blood priredbe koju predvode Fabio Wardley i Frazer Clarke. Njih dvojica borit će se za britansku i Commonwealth teškašku titulu.

Točno na Uskrs, a s druge strane - poznato lice

Priredba se održava točno na Uskrs, odnosno 31. ožujka.

Babića čeka meč protiv domaćeg borca, Stevea Robinsona, koji s jako dobrim razlogom nosi nadimak Drago. Naime, njegova fizička sličnost s Rockyjevim ruskim protivnikom iz četvrtog dijela najpoznatijeg boksačkog serijala je poprilično velika.

Robinson je u dosadašnjoj karijeri upisao šest pobjeda i dva poraza, a radi se o boksaču koji je nerijetko član vrlo jakih pripremnih kampova pa se tako trenutno nalazi u dvorani s Oleksandrom Usikom.

33 su mu godine te je visok 201 cm. Profesionalac je od 2019. godine.

Prvi korak na putu povratka

Ipak, Babić bi trebao biti favorit u ovom povratku u ring, koji bi trebao biti tek prvi od njegova tri ili četiri meča planirana za ovu godinu.

Cilj je naravno ponovno isti, što se prije vratiti tamo gdje je bio, odnosno u novu priliku za napad na titulu, za kada namjerava odraditi puno toga drugačije nego za prošlogodišnji meč u Poljskoj, za koji tvrdi da je bila jedna velika lekcija.

Prije spomenutog poraza od Lukasza Rozanskog, Babić je slavio u svih 11 mečeva, od toga deset puta nokautom. Za ovaj meč promijenio je i kamp te se priprema u dublinskoj Celtic Warrior dvorani, gdje bi trebao biti gotovo do samog meča.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider