Milun je ostao jedini hrvatski predstavnik na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, svih pet ostalih naših boksača ispalo je u 1. kolu, a sljedeći nastup imat će već u utorak kada ga očekuje Amerikanac Richard Torrez.

Budući da bi Marko Milun na londonskoj kontinentalnoj "raspodjeli" olimpijskih viza za Tokio mogao izboriti normu, otklonio bi Hrgoviću priliku i da pokuša izboriti nastup u Tokiju. Dakle, mogućnost da Milun ide na prve, a Hrgović na druge olimpijske kvalifikacije sadrži u sebi i potencijalno neprihvatljiv epilog za Hrgovića.

 

Filip Hrgović je temeljem osvojene bronce u Rio de Janeiru 2016. godine na listi olimpijskih top kandidata HOO-a i takav status zajamčen mu je sve do kraja svibnja 2020. godine, dok ne prođe posljednja mogućnost kvalificiranja na OI u Tokiju. Glavni tajnik HOO-a Josip Čop istaknuo je da HOO ne podržava prijedlog prema kojem bi se dvojica naših teškaša trebala međusobno boriti za status kandidata na olimpijskim kvalifikacijama.

 

Predstavnici HBS-a obećali su usuglasiti stavove s izbornikom Leonardom Pijetrajem po njegovu povratku sa Svjetskog prvenstva koje se upravo održava u Rusiji.