FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
stižu najbolji na svijetu

Hrvačka elita stiže u Zagreb: Hrvati su sve bolji, sanjaju odlazak na Olimpijske igre

Zagreb će ugostiti jedan od najjačih hrvačkih turnira svijeta.

Hrvanje (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Zagreb će nadolazećeg vikenda biti centar hrvačke elite. Na Gran Prix turniru koji je od ove godine jedan od četiri najjača u svijetu, nastupit će više od 200 najboljih u grčko-rimskom stilu, među kojima su i osvajači olimpijskih, svjetskih i europskih medalja. Hrvatska je u jednom od najstarijih olimpijskih sportova sve jača, a iako je put do Olimpijskih igara iznimno težak, hrvači ne sumnjaju da će biti u Tokiju.

Uoči jakog turnira za vikend, Dom sportova je domaćin i međunarodnog kampa. Brusi se forma jer ovo je godina Europskog i Svjetskog prvenstva, najvažnija za Olimpijske Igre u Tokiju. Zagrebački Grand Prix prva je velika stepenica na tom putu.

"Od ove godine prvi put ulazi u renking seriju, znači da se boduje za svjetsku ljestvicu, uz još tri takva turnira u svijetu. Iznad toga je samo svjetsko i kontinentalno prvenstvo", rekao je Nenad Žugaj, trener i bivši reprezentativac,

"Kao i uvijek spreman sam, nadam se najboljem, konkurencija je iznimna ove godine, a iako sam četiri puta do sada osvojio Zagreb Open, ove godine je konkurencija možda i najjača do sada. Nadam se medalji, a bilo koja boja bit će dobra", rekao je Božo Starčević, brončani s EP-a i peti s Olimpijade.

Ovaj Grand Prix je prva stepenica za hvatanje forme u godini Europskog i Svjetskog prvenstva. Posebno će biti važna svjetska smotra u Kazahstanu u rujnu jer tamo će se loviti Olimpijske igre u Tokiju.

"Samo prvih pet ima normu za Olimpijske Igre, poslije toga idu još dva kvalifikacijska turnira za OI gdje imaju još šansu uzeti normu, ali jako je teško doći do nje. Evo, ovaj Zagreb Gran Prix u subotu će biti pokazatelj tko je za normu tko nije jer sama svjetska hrvačka elita dolazi u Zagreb. Ovo je u biti malo prvenstvo svijeta", rekao je Anton Đok, izbornik U-23 reprezentacije.

Odlazak u Tokio očekuje se od Bože Starčevića, no dolaze i nove snage. Ivan Huklek mladi je viceprvak svijeta i brončani junior Europe.

"Ja sam na nekim natjecanjima pokazao da sam tu u vrhu, međutim to ne znači da ja ne moram raditi. Ja nastavljam svoj rad i dalje i vidjet ćemo. Sad se spremam za ovaj turnir, već prije početka Nove godine počeli smo se pripremati za ovu sezonu. Naravno, cilj svakog sportaša je otići na Olimpijske igre, pa i meni", rekao je Huklek.

Hrvački savez ozbiljno je shvatio pripreme za Tokio, pa je uvezao i proslavljenog bjeloruskog trenera Igora Petrenku koji mentorira i naše trenere i hrvače. U subotu i nedjelju u Domu sportova otkrit će se prve karte. Svi ljubitelji hrvanja imat će jedinstvenu priliku vidjeti one najbolje na svijetu i sami procijeniti kriju li se među njima možda neki novi olimpijski prvaci.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider