FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
sve je otvoreno

Filip Hrgović spreman je pružiti revanš Zhilei Zhangu, poznata je i lokacija

Filip Hrgović spreman je boriti se još jednom sa Zhilei Zhangom i to na njegovom domaćem terenu u Kini.

Filip Hrgović (Foto: Srdjan Vrancic/Cropix)

Najbolji hrvatski boksački teškaš Filip Hrgović sa Zhilei Zhangom borio se u kolovozu kao dio priredbe u kojoj je Usyk po drugi put porazio Anthonya Joshuu.

Podsjetimo, Hrgović je slavio jednoglasnom odlukom sudaca nakon 12 rundi bespoštedne borbe. Nije to bila nimalo bezopasna borba za Hrgovića kojeg je Zhang rušio odmah u prvoj rundi. Nakon toga Hrgović se vratio i kako su runde odmicale polako je preuzimao veću inicijativu.

Mnogi su smatrali, nakon što je Hrgović proglašen pobjednikom, da je riječ o grešci sudaca i da je borba trebala biti proglašena kao draw.

Od kolovoza i borbe sa Zhangom, Hrgović se nije borio iako je bio u kombinacijama za napad na titulu jer je po IBF-u prvi izazivač za pojas koji drži Usyk. S druge strane Zhang je ostao aktivan te je prošlog mjeseca šokirao Englesku kada je doktorskim prekidom u šestoj rundi pobijedio Joe Joycea.

Beograd U masakru u Beogradu ubijena i kći legende Partizana i Crvene zvezde divider

Kako je upravo Joyce bio privremeni prvak po WBO-u Hrgoviću su znatno porasle dionice Zhangovom pobjedom protiv sjajnog Engleza, kojeg su mnogi vidjeli kao budućeg prvaka kraljevske kategorije.

Obzirom da su već zakazane borbe Wildera i Joshuae, a pregovara se i o super meču između Furya i Usyka, nameće se pitanje je li revanš sa Zhangom sljedeći Hrgovićev izazov.

“Sto posto se želim boriti s njim. Ići ću gdje god on želi. Ići ću u Kinu boriti se s njim, dati mu revanš. Mislim da je naš prvi meč bio bliska borba, ali smatram da sam ga pobijedio. Bila je to moja najgora predstava ikad“ izjavio je Hrgović pun samopouzdanja.

Jude Bellingham Veznjak kojeg želi cijela Europa blizu je potpisa za Real Madrid divider

“U revanšu ću ga sigurno nokautirati“ zaključio je Hrgović.

Valja naglasiti kako je Filipa netom prije borbe zadesila obiteljska tragedija, kada je izgubio oca, koja je sigurno imala utjecaja na njegov nastup u ringu.

Hrgović se također osvrnu na Zhangovu pobjedu protiv Joycea rekavši da mu je drago da je borac kojeg je on porazio savladao najvećeg talenta teške divizije.

Istaknuo je kako ne vidi način na koji bi Joyce mogao promijeniti ishod potencijalne druge borbe ukoliko aktivira tu klauzulu u njihovom ugovoru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider