FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ispunio obećanje

Povratak iz mirovine kakvom se nitko nije nadao: GSP bolji nego ikada prije!

Mnogi Georgesa St-Pierrea smatraju dosadnim borcem, no on je u svom povratku nakon četiri godine mirovine bio sve samo ne dosadan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon četiri godine mirovine vratio se jedan od najvećih boraca u povijesti Georges St-Pierre i osvojio titulu UFC prvaka u srednjoj diviziji! Borba protiv prvaka Michaela Bispinga je izazvala mnogo kontroverzi, jer se Kanađanin vratio iz mirovine u kategoriju više i to odmah u borbu za titulu. Naime, St-Pierre je šest godina vladao u velter diviziji, prije nego je rekao da odlazi u prijevremenu mirovinu.

"Imao sam dovoljno vremena za sebe. Osjećam se pomlađeno, više gladan pobjeda i sretan sam. Sada ću biti s druge strane oktogona. Izazivač sam i izazivam prvaka za osvajanje pojasa. Voda je mokra, vatra gori, a ja ću pobijediti Bispinga", poručio je bio St-Pierre na jednoj od posljednjih konferencija za novinare uoči borbe.

I nije lagao. Vratio se s 36 godina i u 28. borbi svoje karijere upisao 26. pobjedu! Jedino su Matt Hughes i Matt Serra slavili protiv GSP-a, ali te je poraze brzo osvetio. Čak šest godina držao je titulu prvaka u kategoriji do 77 kilograma, a sada ima i ovu u kategoriji do 84.

Za borbu protiv Bispinga Kanađanin je u stožer doveo Freddiea Roacha, jednog od najvećih boksačkih trenera svih vremena. Upravo je jedan boksački kroše bio ključan u pobjedi protiv Bispinga, kojeg je pred kraj 3. runde dovršio gušenjem na tlu.

Tom se pobjedom St-Pierre izjednačio po broju istih s Bispingom, te sada obojica drže rekord! Naime nitko osim njih dvojice nije ostvario 20 pobjeda u UFC-u.

Englez je posljednjih godina bio u velikoj formi, te je pobjeđivao velikane poput Rockholda, Hendersona, Andersona Silve...

Iako su blizu 40-te godine života, obojica ne misle još stati, nego žele nastaviti raditi ono što najbolje znaju - boriti se! GSP je najavio da će vjerojatno nastaviti u srednjoj diviziji, što znači da bi njegov sljedeći suparnik mogao biti privremeni prvak Robert Whittaker, koji je osvojio pojas privremenog prvaka dok je Bisping imao problema s ozljedom koljena.

Bisping bi pak mogao dobiti revanš protiv Lukea Rockholda, drugog na ljestvici izazivača, ili pak ogled protiv Yoela Romera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider