FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"iz poštovanja prema drugima"

GSP više nije UFC prvak srednje kategorije: "Napuštam pojas"

Zbog problema sa zdravljem Georges St. Pierre ponovno se privremeno povlači s MMA scene.

Krvavi Georges St. Pierre (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kanađanin Georges St. Pierre nije više UFC prvak u srednjoj kategoriji. Svega 31 dan nakon što je osvojio pojas protiv Michaela Bispinga na UFC-u 217, GSP je odlučio napustiti titulu.

"Moja borba na UFC-u 217 bila je jedna od najvećih noći u mojoj profesionalnoj karijeri, ali sada moram uzeti malo vremena i fokusa da se posvetim svome zdravlju. Iz poštovanja prema sportašima i sportu, ne želim zadržavati diviziju. Napustit ću svoj pojas i jednom kada sam zdrav, veselim s ponovno raditi s UFC-om kako bih odlučio što je sljedeće u mojoj karijeri", stoji u priopćenju St. Pierra koje je medijima proslijedio UFC.

Prošlog tjedna Kanađaninu je dijagnosticiran ulcerozni kolitis, koji je, kako je izjavio sada već bivši prvak, uzrokovan i prekomjernim "trpanjem hranom" kako bi zadržao mišićnu masu i mogao se boriti u srednjoj kategoriji. Ranije ovog tjedna, pišu američki mediji, odlučio se na napuštanje mjesta UFC prvaka.

Kao rezultat ovih događanja, UFC je odlučio proglasiti Roberta Whittakera prvakom u srednjoj kategoriji. Podsjećamo kako je Australac do sada bio privremeni prvak koji je pojas osvojio pobijedivši Yoela Romera jednoglasnom odlukom sudaca u srpnju.

Whittaker bi trebao prvi put braniti svoj pojas 10. veljače na UFC-u 221 u australskom Perthu protiv bivšeg prvaka Lukea Rockholda.

Zanimljivo, kada je bio UFC prvak u velteru, prije odlaska u privremenu mirovinu, St. Pierre je imao drugi najduži niz u povijesti kada je vladavina u pitanju (2064 dana). Silaženjem s trona u srednjoj kategoriji, St. Pierre je ponovno ispisao povijest, ali ovoga puta kao najkraći vlasnik UFC titule.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider