FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
''Dva najbolja teškaša''

Fury nakon lude borbe: ''Svijet zna da sam pobijedio, 'Ciganski kralj' se vratio''

Tyson Fury okrivio je prednost ''domaćeg terena'' za kontroverzni ishod s Deontayom Wilderom u Los Angelesu...

Tyson Fury (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Wilder i Fury pružili su vrlo uzbudljivu borbu za WBC prvaka koja je na kraju završila neriješenim rezultatom. Iako je Fury dominirao borbom, suci se nakon 12 rundi nisu mogli odlučiti za pobjednika. Wildera je spasila završnica borbe u kojoj je plasirao dva udarca koji su posložili Furyja na pod, ali ovaj se oba puta podigao.

''Bili smo na protivničkom terenu, dva puta me rušio, ali još uvijek sam uvjeren da sam dobio tu borbu. Bio sam totalni profesionalac. Otišao sam se u Njemačku boriti protiv Klička i otišao sam u Ameriku na borbu s Wilderom. Bog blagoslovio Ameriku. ''Ciganski kralj'' se vratio'', rekao je Fury u ringu nakon borbe.

Borba o kojoj će se još dugo pričati još nam je jednom dokazala kako je Wilder u svakom trenutku opasan, dok Fury, s druge strane, posjeduje jednu fenomenalnu boksačku tehniku kojom je umalo svladao dosad nedodirljivog prvaka.

''Ja sam ono što nazivate profesionalcem koji voli da boksa. Ne znam nikoga na svijetu tko se tako može kretati. Taj čovjek je strašan udarač i uspio sam to izbjeći. Svijet zna da sam pobijedio u ovoj borbi. Nadam se da sam vas sve učinio ponosnima nakon tri godine izvan ringa'', dodao je Britanac.

Wilderu je ovo bila osma obrana titule te sada ima omjer od 40 pobjeda i jednog neodlučenog ishoda, dok se Fury zaustavio na brojci od 27 trijumfa i također jednog remija. Također, skinut je i pritisak s leđa Anthonyja Joshue budući da će Wilder i Fury vjerojatno odraditi revanš prije nego što dođu u izazivačku poziciju za vlasnika preostalih prestižnih titula.

''Sto posto će biti nove borbe. Mi smo dva velika prvaka. Ja i ovaj čovjek smo dva najbolja teškaša na svijetu'', poručio je Fury.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider