FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"tyson miljama daleko od ringa"

Ima li smisla meč Joshue i Furyja? Svijet želi obračun(e) AJ-a i Wildera!

Tyson Fury otvoreno se nudi i provocira novopečenog prvaka Anthonyja Joshuu, iako nije ni blizu forme koja bi dovela u isti ring s njime.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novopečeni profesionalni svjetski boksački prvak, 27-godišnji britanski teškaš Anthony Joshua, možda će se jednog dana naći u ringu s njegovim prethodnikom Tysonom Furyjem, ali prema riječima Joshuinog promotora Eddieja Hearna taj je meč "miljama daleko" od realizacije.

Tyson Fury je u studenom 2015. godine objedinio naslove po verzijama IBF, IBO, WBO i WBA svladavši na bodove Vladimira Klička. Uzvratni dvoboj trebao se dogoditi u srpnju 2016. godine, ali do te borbe nikada nije došlo, a Fury je u međuvremenu ostao bez svih naslova i još je suočen s optužbom britanske anti-dopinške agencije da je njegov nalaz iz veljače 2016. bio pozitivan na nedopuštena sredstva.

Ima li smisla poslati Furyja na AJ-a?

Fury je nedugo nakon što je Anthony Joshua pobijedio Klička prekidom u 11. rundi, prošlu subotu pred 90.000 gledatelja na Wembleyju, svijetu objavio da bi "Joshuu mogao pobijediti s jednom rukom zavezanom iza leđa" te najavio povratak u ring za srpanj ove godine.

"Mi bi očajnički željeli da se taj meč dogodi, jer je AJ uvjeren da bi lako pobijedio. To je velika borba, najveća moguća koja se nudi. No, on (Fury) je još miljama daleko od borbi. U očajnom je fizičkom stanju. Nema dozvolu i ponovno mora pred Britanski boksački odbor, a i pod istragom je za pozitivan test", izjavio je Eddie Hearn u razgovoru za talkSport.

"Nitko mu više ne želi povratak od mene, ali još je miljama od toga. On neće biti sljedeći suparnik, jer se ne može na vrijeme pripremiti za taj meč", zaključio je Hearn.

Ima li uopće smisla stavljati Furyja u ring s Joshuom, nakon što smo vidjeli što je ovaj napravio Kličku? Istina, Fury je slavio protiv tog istog Vladimira, ali mnogi su mišljenja da je to bio jedan od najlošijih, ako ne i najlošiji meč u karijeri 41-godišnjeg Ukrajinca.

Anthony Joshua, neporaženi svjetski prvak u dosadašnjih 19 profesionalnih mečeva, mogao bi u sljedećem meču za suparnika imati aktualnog prvaka po WBC verziji Amerikanca Deontaya Wildera ili Vladimira Klička, iskoristi li 41-godišnji Ukrajinac mogućnost za uzvrat, koja mu je zajamčena ugovorom.

Dogovorite trilogiju Joshue i Wildera!

Ukoliko Kličko ne odluči iskoristiti klauzulu i odraditi revanš, odnosno odluči se za odlazak u mirovinu, jedina logična borba bila bi ona između Joshue i Wildera.

Ne mora biti samo jedna. Neka budu barem dvije borbe ili trilogija! Ako Roger Federer i Rafael Nadal mogu međusobno odigrati 37 susreta, a fanovi i dalje uživaju u njima, zašto ne bi gledali nekoliko obračuna između dvojice boksača?

Joshua (27) i Wilder (31) su u najboljim boksačkim godinama, u naponu su snage, neporaženi su u profesionalnim vodama (19-0 i 38-0), te imaju brutalnu statistiku kada su nokauti u pitanju (19 i 37). Nakon što su Kličko i Joshua vratili vjeru u teškaške, promotorima, sponzorima i svima koji imaju utjecaja u boksu najpametnije bi bilo da dogovore taj obračun koji zasigurno cijeli svijet želi vidjeti!
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider