FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Ratuje s Whiteom

Ngannou otkrio da mu je UFC prijetio tužbom, ispričao u kakvoj su situaciji svi borci

Kamerunac tvrdi kako je zbog UFC-a ostao bez oko sedam milijuna dolara od svoje borbe s Miočićem.

Da nešto nije u redu na relaciji UFC – Francis Ngannou dugo je poznato, potez Dane Whitea poslije njegove borbe na UFC-u 270, kad je odbio stavit pojas prvaka oko struka kamerunskog borca, dodatno je raspirio plamen, a sad je sam borac u gostima kod legendarnog Ariela Helwanija dolio još malo ulja na vatru.

Cijela situacija rasplamsala se još lani, kad ga je White samo četiri mjeseca poslije pobjede u drugom meču protiv Stipe Miočića odlučio razvlastiti zbog neaktivnosti i organizirati meč za privremenu titulu. Ngannou se odmah po osvojenom naslovu počeo žaliti na financijske uvjete svojeg ugovora te je želio veću fleksibilnost po pitanju suradnje s drugim promocijama, konkretno nastup u boksačkom meču za ozbiljan novac, a UFC-u i njegovu prvom čovjeku to se nije svidjelo…

gol expired VIDEO Dana White odbio staviti pojas oko struka Ngannoua i poslao mu snažnu poruku divider

Ugovorom nas drže zatvorenima

"Mi smo navodno neovisni izvođači, a to nas tehnički oslobađa da se borimo i u drugim promocijama. Sve što oni stavljaju u ugovor na neki način nas drži zatočenima, ne možete ništa, nemate prava, ugovor je jednostran. Nemamo ni zdravstveno osiguranje iako riskiramo svoje zdravlje", priča Ngannou u MMA Houru kod Ariela Helwanija.

"Razumijem da kao suradnici nemamo pravo na takve garancije, ali ako me štitite kao neovisnog izvođača, onda me tako i tretirajte. Jesam li stalno zaposlen ili honorarno? To treba biti jasnije u ugovoru, oni drže sve karte i koriste svoj štih kako bi vas uništili. Prvi put kad se oglušite na njihov zahtjev ili želju, oni će vas srušiti."

Nije da White nije pokušao… Naime, Ngannou tvrdi kako je sjeo na večeru s Danom nedavno, porazgovarao s njim, međutim dodaje kako se ništa nisu uspjeli dogovoriti.

"Nudili su više novca, ali ništa od drugih stvari koje sam tražio. Novac nije jedini problem u ovoj situaciji i on ju ne može popraviti", objašnjava.

gol expired VIDEO Dana White odbio staviti pojas oko struka Ngannoua i poslao mu snažnu poruku divider

Prijetili njegovom menadžeru

Poslije pobjede protiv Ganea proteklog vikenda može birati između dvije opcije produljenja ugovora, na još tri borbe ili na još godinu dana, no to znači da mora automatski prihvatiti identične uvjete po kojima se sad bori, a on kaže kako nema namjeru to učiniti.

No, UFC-ova ponuda, izgleda, nije bila samo ponuda nego prijetnja jer je White poslije večere preko svojeg odvjetnika kontaktirao njegovog agenta Marquela Martina i zaprijetio mu tužbom zbog navodnog razgovora s Jakeom Paulom i njegovim ljudima. SMS je stigao s nepoznatog broja s područja Las Vegasa i uz prijetnje je uključivala rasizam…

''Hajdemo vidjeti tko će imati posljednju riječ večeras, ti glupa crna kujice. Činjenica da bi te Francis ikad slušao govori koliki je glupi govnar i on zapravo. Nakon ovoga vratit ćeš se prodaji odijela u Nordstromu, ti jeb**i kretenu'', pisalo je.

Ništa od ovog ne bi bilo važno da je Ngannou u nedjelju izgubio od Ganea. Ostao bi bez ikakvih temelja za novi i bolji ugovor s UFC-om, odnosno bez početne pregovaračke pozicije s drugim promocijama jer kao UFC-ov teškaški prvak može tražiti puno veći novac za eventualni boksački meč.

''Dosad sam već izgubio oko sedam milijuna dolara još od borbe s Miočićem, ali i dalje sam sretan sa svojih 600 tisuća dolara po meču. Želi li me UFC još? Pitajte njih. Isprave li neke stvari, onda želim nastaviti suradnju, ali spreman sam na sve kako bih dobio ono što želim. Pregovarat ćemo isključivo po mojim uvjetima, ja ću odrediti kako će ovo završiti. Ako je ovo kraj, ja sam sretan. Napravio sam puno u UFC-u, ali ne želim da me taj uspjeh promijeni, mene i moje principe", podvukao je.

Pogledajte cijelu borbu Ngannoua i Ganea

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider