Samo nas osam dana dijeli od po mnogima najveće borbe u povijesti UFC-a, ogleda između Stipe Miočića i Francisa Ngannoua na UFC 220 eventu u Bostonu. Njih dvojica tema su razgovora posljednjih mjesec dana, a poseban se naglasak stavlja na afričkog borca, koji stoji na putu ispisivanja povijesti našeg Stipe.

Podsjetimo, nitko nikada nije tri puta obranio pojas prvaka u teškoj kategoriji, a Miočić bi postao prvi kojem će to poći za rukom. Za to mu treba još "samo" pobjeda protiv najjačeg udarača u UFC-u, koji se javio EKSKLUZIVNO za Novu TV. S njim je preko Skypea razgovarao reporter Milan Stjelja.

* Kako predviđaš da će se borba odviti od početka do kraja?

"Gledam na ovu borbu kao na borbu koja će završiti u dvije runde."

* Dvije runde?

"Da. Znamo da mi ne treba puno da završim borbu. Samo jedan dobar udarac. Da ga povežem na vrijeme. Samo jedna šansa i završit ću ga", smatra Kamerunac.

Francis Ngannou za Novu TV
Francis Ngannou za Novu TV

* Znači li to da nećete krenuti snažno, da ćete čekati svoj trenutak?

"Čekat ću pravi trenutak i kakvu god mi šansu pruži, ja ću je iskoristiti i pobijediti", smatra Ngannou.

Ngannou baš puca od samopouzdanja, a ovako procijenjuje Stipine najveće kvalitete.

"Njegova najveća kvaliteta je samopouzdanje i zato uvijek ide prema naprijed. Također je dobar hrvač, jako dobar hrvač. Bio je hrvač u srednjoj školi, a uz to je i dobar udarač", smatra Ngannou, te dodaje.

"Ali do sada se nikada nije borio s ovakvim udaračem kao što sam ja".

Od svojih kvaliteta, očekivano, ističe snažan udarac koji može slomiti svakog suparnika, ali kaže da to nije sve i da stručnjaci griješe kada govore da ima samo snažan udarac.

Stipe Miočić
Stipe Miočić (Screenshot)

"To je njihov problem, to nije moj problem. Mogu pobijediti nokautom ili polugom. Imao sam nekoliko dobrih poluga i bit ću spreman na hrvački napad ili nešto slično", kaže francuski Kamerunac.

S obzirom na nokauterske sposobnosti, Ngannou je sličan Mirku Filipoviću. O hrvatskoj legendi ima samo riječi hvale...

"On se gotovo umirovio u razdobolju kad sam ja ušao u UFC, odnosno kada sam otkrio ovaj sport. Gledao sam neke njegove borbe na videu ili Youtubeu. Bio je dobar udarač s odličnim high kickom".

Miočić protiv Ngannoua
Miočić protiv Ngannoua (Screenshot)

A cijela hrvatska UFC navijačka baza sigurno će biti uz Stipu. Ngannou im poručuje.

"Samo neka nastave navijati za njega. Iako će navijati za Stipu, gledat će moju borbu i to je dobra stvar za mene, da puno ljudi gleda moju borbu. Na tome im zahvaljujem, jako sam zahvalan na tome", zaključio je Ngannou.

A kome će od dvojice super snažnih boraca na kraju pripasti slavlje vidjet ćemo za 8 dana.

Dvoboj Miočića i Ngannoua na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju (20. na 21. siječanj) uz prijenos UŽIVO na GOL.hr-u.