Neporaženi boksač Floyd Mayweather vraća se iz mirovine! Tako je objavio sam u ranojutarnjim satima petka i u svega četiri sata "izvukao" pola milijuna lajkova.

"Vraćam se iz mirovine 2020. godine."

 

Koji je povod tome i tko će biti njegov suparnik, ne znamo, ali vjerojatno ima veze s predsjednikom UFC-a Danom Whiteom, s kojim je gledao utakmicu NBA lige između LA Clippersa i Boston Celticsa. Njih dvojica sjedili su zajedno uz parket te su osim gledanja košarke razgovarali i o borbama.

"Dana i ja ponovno radimo zajedno. Radimo na tome da svijetu donesemo još jedan spektakularni event u 2020. godini", napisao je Mayweather, a onda u heštegove stavio boks, UFC i MMA.

Predsjednik UFC-a Dana White već godinama govori o pokretanju boksačke organizacije Zuffa Boxing, pa je ova Mayweatherova objava vrlo vjerojatno povezana s tim. Ako ćemo se baviti nagađanjima, White je predložio Mayweatheru da za jedan lijepi iznos pridonese promociji njegove boksačke organizacije, što je on objeručke prihvatio.

Mayweather je svoj posljednji boksački meč imao 2017. godine kada je pobijedio Conora McGregora i popravio svoj ukupni omjer pobjeda i poraza na okruglih 50:0. Lani se borio protiv Japanca Tenshina Nasukawe, ali u egzibicijskom meču koji se ne računa službeno.