FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"vjerujem da mogu svakog pobijediti"

Hrgović za Dnevnik Nove TV: "Poslali smo svijetu poruku. Za naslov prvaka kroz godinu i pol"

Filip Hrgović vratio se u Hrvatsku nakon uspješno odrađenog debija u SAD-u.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva dana nakon što je u okolici Washingtona ekspresno riješio Gregoryja Corbina, Filip Hrgović pojavio se pred novinarima u svom Jelkovcu. Naravno, u odličnom raspoloženju.

Filip Hrgović vratio se u Hrvatsku nakon uspješno odrađenog debija na američkom tržištu. Najbolji hrvatski boksač poručio je kako za sljedećeg protivnika želi nekog od najboljih svjetskih teškaša.

"Jako zadovoljan i ponosan. Da smo crtali ovaj scenarij nismo mogli bolje. Sve je dobro prošlo, odjeknuo je nokaut u svijetu boksa, svima smo poslali poruku."

A, poruku je poslao i Hrgovićev promotor Eddie Hearn, Britanac koji je promotor i Anthonyju Joshui. On tvrdi da će se 26-ogodišnji Hrvat u sljedećih 18 mjeseci boriti za naslov svjetskog prvaka.

"To je dosta realno s obzirom da sam već sada jako dobro rangiran. To nije isključena opcija. Ali isto tako svaki meč od ta četiri u tih 18 mjeseci moram pobijediti što je jedan ozbiljan posao. Sada slijede oni najteži, ali teoretski može se dogoditi i prije."

Upravo najteže protivnike Hrgović želi već od sljedeće borbe, koja bi se trebala održati krajem kolovoza ili početkom rujna.

"Poput Derecka Chisore, Josepha Parkera, Aleksandra Povjetkina, Carlosa Tackama... Nekog tko je u samom vrhu, jer na taj način ću izvući najbolje iz sebe. Vjerujem da će takvog nekog biti teško za idući meč dogovoriti, jer nikome nije u interesu izgubiti od jednog klinca praktički s 8 mečeva."

A taj klinac, koji će od ove subote biti i suprug, uvjeren je da je već danas najbolji boksač na svijetu.

"Ja vjerujem da mogu svakoga pobijediti i jedino tako ću i moći to napraviti. U boksu je sve u glavi. U boksu je bitno koliko vjeruješ u sebe, jer ako ne vjeruješ u sebe sve ovo drugo pada u vodu."

Filip s vjerom u sebe nikada nije imao problema.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider