FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Čeka ga jak protivnik

Hrgović spreman za novi meč: "Pripremam se kao da se borim za svjetsku titulu"

Filipa Hrgovića u Rigi čeka talentiran borac, ali hrvatski boksač tvrdi da je spreman na sve.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Filipa Hrgovića u subotu očekuje treći profesionalni nastup. Protivnik mu je 30-godišnji Englez Thomas Little, koji je u dosadašnjoj karijeri ostvario 10 pobjeda uz četiri poraza. Na svjetskim ljestvicama je oko 90. mjesta, dok je Hrgović pozicioniran oko 130..

''U odličnoj sam formi za svaki meč, tako se i za ovaj pripremam kao da je za svjetsku titulu. Ovaj meč je na osam rundi i spreman sam za osam rundi vrlo jakog tempa. Spreman sam na sve'', rekao je Hrgović.

Borba će biti održana u Rigi. Upravo tamo je Filip imao i svoj debitantski nastup protiv Brazilca Raphaela Zumbana. Uoči meča, zagrebački boksač pun je samopouzdanja.

''Ja i moj trener smo ga već analizirali. Radi se o talentiranom boksaču koji ima dosta brze ruke i koji nikako nije za podcijeniti. Ja sam u odličnoj formi, pripremao sam se za ovu borbu kao da je za svjetsku titulu i mislim da sam na jednoj većoj razini od svog protivnika.''

Nakon borbe u Rigi Hrgović i njegov tim već imaju gotov i godišnji plan borbi, pa tako i za borbu u Zagrebu!

''Planovi za ovu godinu su da se odradi šest borbi do kraja godine, a čak četiri u prvoj polovici godine. Ne opterećujem se s time, idem borbu po borbu, pa što bude. Borba u Zagrebu je planirana tamo negdje u lipnju, tako da se normalno veselim tome.''

Inače, Filip je posljednji dio priprema odradio u Londonu, a ne u Njemačkoj, gdje je sjedište njegove promotorske agencije. Hrgović nastupa na uvodnim mečevima programa koji predvodi borba između Oleksandra Usika i domaćeg boksača Mairisa Briedisa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider