FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SVI TO ČEKAMO

Filip Hrgović napao Furyja i zahvalio sljedećem protivniku: ''Hvala, Anthony Joshua''

Boks je pobijedio ovog vikenda, a oglasio se i Filip Hrgović.

Galerija Filip Hrgović Joshua i Ngannou Joshua i Ngannou +1 Anthony Joshua

Saudijci su nam priuštili još jedan veliki boksački spektakl ovog vikenda. Na njemu je Anthony Joshua s lakoćom nokautirao Francisa Ngannou već u drugoj rundi, nekadašnjeg UFC prvaka koji je prošle jeseni umalo iznenadio Tysona Furyja, ali sad nije imao nikakvih šansi.

Boks je pobijedio MMA, tako su neki shvatili ovakav ishod nakon što se borilački svijet sprdao s Furyjem koji je u borbu s Ngannou tada došao bez pravih priprema te umalo izgubio.

''Drago mi je da je Joshua pobijedio jer je obranio naš sport. Hvala, Anthony Joshua'', javio se Filip Hrgović za IFL TV.

''Tyson Fury osramotio je naš sport svojom borbom. Nije bio spreman i podcijenio je Ngannoua. Nije bio u formi, a Joshua je obranio boje boksa'', dodao je Hrga.

Hrgović - Joshua je logična sljedeća borba

Upravo se hrvatski boksač našao na ustima mnogih koji su prognozirali sljedećeg protivnika Joshue. Jasno je da on čeka ''bitku za Britaniju'' protiv Furyja i meč koji bi svima donio nove milijune, no Fury mora odraditi minimalno dvije borbe protiv Usika, a toliko Joshua neće moći čekati.

Priznao je Joshua kako bi Hrgović mogao biti njegov sljedeći protivnik, moguće u lipnju ili srpnju. Bila bi to borba za upražnjeni naslov IBF prvaka svijeta, titule koje će se Fury ili Usik morati odreći zbog ugovorenog revanša.

''Nadam se tomu. Nije na meni, sve ovisi o njemu. Naravno da se želim boriti s njim, ali on je zvijezda, on će odlučiti. Ako se ta borba ne dogodi, nije na meni. Čim IBF-ov pojas postane slobodan, spreman sam.''

Joshua i Ngannou Joshua i Ngannou (Foto: Afp)

Joshui bi IBF-ov pojas dobro došao

Fury i Usik bore se 18. svibnja i nakon toga će se pobjednik zbog ugovorenog revanša službeno odreći IBF pojasa. Tada bi ova federacija trebala početi ugovarati meč prvog i drugog izazivača, a to su na njihovoj ljestvici Filip Hrgović i Anthony Joshua.

No, pitat će se prvo nove vladare svjetskog boksa. Saudijci će odlučili žele li tu borbu ili ne. Pobjeda bi im donijela Joshuu s jednim pojasom i novi potencijalni meč za ujedinjenje titula protiv Furyja ili Usika. Marketinški od toga nema bolje.

Pobjeda Hrgovića bi malo zakomplicirala takav scenarij, ali bi zato našeg boksača gurnula tamo gdje on tvrdi da pripada, u sami vrh boksačke teškaške elite.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider