FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Joshua, čuvaj se!

Ekspresno juri prema vrhu i poručuje: "Mogu sa svima boksati, vjerujem da sam šampion"

Nakon nove još jedne pobjede najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović sve je bliže svjetskom vrhu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Četvrti profesionalni nastup i četvrta pobjeda za Filipa Hrgovića. Irac Sean Turner, za razliku od prethodne trojice protivnika, mogao se pohvaliti da je kraj dočekao na nogama, no dvojbe oko ishoda nije bilo.

"Pobijedio sam glatko sve runde, nisam primio nijedan ozbiljan udarac i protivnik je bio takav da jednostavno nije bilo potrebe forsirati nokaut. Četvrta pobjeda je u džepu i idemo dalje'', rekao je Hrgović.

Novom pobjedom stigao je već do 41. mjesta na svjetskoj ljestvici teškaša, a ambicije su sve veće.

"Odlučili smo se za taj jedan brzi put, skraćeni, i iz meča u meč će ići sve jači i jači protivnici, tako da će sljedeći protivnik biti jako ozbiljan rang protivnika, možda već top 20 na svijetu, što je sami vrh. I bit će sve teže i teže. Ja se tome veselim i spreman sam za svakog."

Sljedeći meč čeka ga 11. svibnja u Džedi, u Saudijskoj Arabiji, a Filip kaže kako je moguće da protivnik bude i netko od bivših izazivača za titulu svjetskog prvaka.

''I onda, ako Bog da, kad to pometem, kako bih i trebao, kakav je i plan, a ja vjerujem da mogu, onda slijedi onaj top rang teškaša kao što su Joshua, Parker, Wilder."

A što Filipu još treba da bi se ravnopravno nosio s takvim imenima?

"Ja sam sparirao sa svim najboljim boksačima današnjice i znam da se mogu sa svima nositi. Tehnički, mislim da mogu sa svima boksati."

Ipak, postoji nešto u što ne možete biti sigurni. I Filip to posebno naglašava.

"Jedino što nikad ne mogu znati je kako ću se ponašati kad dođem u te mečeve gdje te gleda cijeli svijet. Puno imaš za izgubiti, puno imaš za dobiti. To su neke stvari za koje se nitko ne može pripremiti i nitko ne zna kako će reagirati kad to dođe. Ja vjerujem da sam šampion i da ću se dobro s tim nositi."

Nastavi li s pobjedama, vjeruje da bi već za godinu ili godinu i pol mogao dobiti priliku za naslov. No vrijeme je ovdje manje važan faktor. Najvažniji je Filipov konačni cilj.

"Gledajte me, navijajajte i idemo jako..."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider