FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ove subote!

VIDEO Filip Hrgović najavio meč karijere, nahvalio protivnika i posebno mu zahvalio

Pobjednik meča Hrgović - Zhang trebao bi napasti Usyka ili Joshuu u sljedećem meču.

Filip Hrgović (Foto: YouTube/Matchroom/Screenshot)

Još su samo četiri dana ostala do najvećeg meča u karijeri Filipa Hrgovića. On će u subotu, 20. kolovoza boksati sa Zhangom Zhileijem na priredbi u Džebi, Saudijskoj Arabiji.

Taj meč bit će predborba velikom okršaju Oleksandra Usyka i Anthonyja Joshue, a promotor Eddie Hearn je u najavio odmah rekao kako će se pobjednici ta dva meča susresti odmah nakon toga.

"Ovo je najveći meč u mom životu, veliki iskorak za mene. Opasan sam, mlad borac, a svi očekuju težak meč protiv mene. Razumijem boksače koji se nisu htjeli boriti protiv mene, jer svi znaju da im to bio težak meč", rekao je Hrgović u najavi meča za Matchroom pa dodao:

Najveć meč u karijeri

"Nadam se da ću postati obvezni izazivač, jer znam da me niti jedan prvak neće odabrati kao svog protivnika. To je najbolji način da dođem do titule".

Osvrnuo se i hrvatski teškaš na svog protivnika. 

"Smatram ga dobrim borcem. Imao je sjajnu amatersku karijeru, neporažen je u profesionalnom boksu. Ima srebro s Olimpijskih igara i puno iskustva. Velik je, ljevak i dobar boksač. Naravno da sebe smatram boljim, ali ozbiljno ga shvaćam".

Hrvatski boksač trebao se obračunati sa Zhangom već u mjesecu svibnju, ali nedugo prije meča našem borcu preminuo je otac. Zbog toga je zatražio odgodu, a organizatori i kineski borac prihvatili su njegov zahtjev.

Hrgović će pobjedu posvetiti ocu

Zbog toga im se Hrgović zahvalio:

"Otac mi je umro prije nekoliko mjeseci. Bilo je otprilike mjesec dana prije termina prvog meča, nisam mogao trenirati, nisam bio fokusiran. Bio je to težak period za mene i htio bih zahvaliti svima - Matchroomu, Zhangu i svima jer su razumjeli moju situaciju i odgodili meč", kazao je Hrgović pa dodao:

"Bio sam jako povezan sa svojim ocem, bio je hrabar i ponosan čovjek. Nikog se nije bojao, učio me da se nikoga ne bojim. Nikad nije stavljao pritisak na mene da moram uspjeti, biti prvak.

Bit će teško do kraja života, još uvijek je teško jer svakog dana razmišljam o njemu. Ovaj meč i pobjedu želim posvetiti njemu, ali emocije moram staviti sa strane. Moram slušati trenera", emotivno je zaključio hrvatski teškaš.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider