FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SPEKTAKL ZA HRGU

VIDEO Filip Hrgović najavio borbu karijere u 2024.: ''Čekaju me Joshua ili Wallin''

Boks će zbog Filipa Hrgovića opet biti u fokusu sportske javnosti krajem prosinca.

Hrvatski boksač Filip Hrgović otputovat će u nedjelju ujutro u Saudijsku Arabiju na boksački spektakl Day of Reckoning, gdje ga čeka meč s deset godina starijim Australcem Markom De Morijem. Hrgović i De Mori bore se 23. prosinca, najvjerojatnije u prvom dijelu velikog spektakla kakav boks dugo nije vidio.

Boksačka noć koja nas očekuje smatra se najvećim boksačkim događajem desetljeća, a Filip i trener Yousef Hasan na održanoj konferenciji za medije otkrili su kako se Filip osjeća, kako teku pripreme i što možemo očekivati.

Filip Hrgović Hrgović ponizio De Morija već u prvoj rundi, slijedi napad na svjetski tron! divider

''Drago mi je što ću uskoro u ring. Nije prošlo puno od posljednje borbe, znao sam imati i duže pauze i drago mi je što više nije tako. Drago mi je što sam aktivan, to je važno za moju karijeru. Pripreme su odrađene dobro, imao sam dobre sparing-partnere, zdrav sam, osjećam se super i spreman sam za izazov koji me čeka'', izjavio je Filip Hrgović te dodao:

''Za mene je važno da idem u ring, da prođem kamp, osjetim psihozu meča. Protivnik nije najvišeg ranga i nije rang borca na kojeg ja ciljam, ali ne treba nikoga podcijeniti, u boksu jedan udarac sve mijenja. Shvatio sam ga ozbiljno.''

Filip Hrgović VIDEO Zombi Filip Hrgović vadi oko iz čaše i stavlja ga u glavu: Boks će ovo pamtiti! divider

Boksački spektakl u Rijadu, glavnome gradu Saudijske Arabije, na jednom mjestu okupit će mnoga poznata imena iz svijeta boksa, kao što su Anthony Joshua, Deontay Wilder, Joseph Parker, Otto Wallin, Daniel Dubois, Dmitrij Bivol i drugi, koji će u osam kvalitetnih mečeva pokazati najbolje iz svijeta boksa.

Hrgović najavio spektakl u 2024.

Dvije su najvažnije borbe u teškoj kategoriji, Deontay Wilder protiv Josepha Parkera te Anthony Joshua protiv Otta Wallina, ali i borba Filipa Hrgovića protiv 41-godišnjeg Marka De Morija iz Australije izazvala je velik interes sportske publike s obzirom na to da je Hrgović je po IBF-u prvi izazivač. Na WBO-ovoj je listi deveti, na WBC-ovoj 11., a na WBA-ovoj 10.

''Dobar je osjećaj biti ondje gdje pripadam, a to je svjetski vrh. Blizu sam mu. Odradili smo sve potrebno da zavrijedim poziciju obveznog izazivača, a IBF mi ju je potvrdio. Borit ću se s pobjednikom meča između Tysona Furyja i Oleksandra Usika, a budu li oni htjeli revanš, meni slijedi borba za ispražnjeno mjesto protiv pobjednika borbe između Joshue i Wallina. To smo dugo čekali'', zaključio je Hrgović.

Filip je tako dao naslutiti da ga u 2024. godina uistinu čeka borba karijere, protiv boljeg iz meča Joshua – Wilder. Naravno, prvo se njihovi timovi trebaju uskladiti oko zahtjeva i konačno potvrditi tu borbu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider