FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NI FURY NI USIK, NEGO...

Filip Hrgović izborio veliku pobjedu: Ipak ga čeka spektakl za svjetski naslov!

Boks je kaotičan sport, a Filip Hrgović jedna je od žrtava toga kaosa.

Eddie Hearn i Filip Hrgović (Foto: Afp)

Napokon su stigle dobre vijesti za Filipa Hrgovića. Kako je javio Mike Coppinger, poznati boksački insajder s ESPN-a, hrvatski bi se boksač ipak ranije nego što se mislilo trebao boriti za naslov teškaškog svjetskog prvaka prema IBF-u, jednoj od četiri glavne boksačke organizacije.

Nedavno je Filipove snove nakratko srušila vijest o borbi desetljeća koja je dogovorena između Oleksandra Usika i Tysona Furyja za ujedinjenje svih četiriju boksačkih titula. Ukrajinac ima tri najvažnija pojasa (WBA, WBO i IBF), dok Britanac ima WBC-ov, možda za dlaku prestižniji od ostalih.

Borba je dogovorena i potpisana, a čeka se još konačna potvrda 23. prosinca kao datuma kada će se taj veliki spektakl dogoditi.

Hrgović službeni izazivač u IBF-u

Filip Hrgović službeni je i obvezni izazivač organizacije IBF i nadao se borbi protiv Usika, ali su boksački i sportski svijet ipak s oduševljenjem dočekali toliko željenu borbu koja će objediniti sve titule.

To je bilo očekivano, ali Filipu bi dodatni problem napravili revanši koji su također stavljeni u ugovor. Zbog toga bi Hrvat morao čekati najmanje do 2025. godine, a dotad bi možda i ostao bez statusa izazivača. Puno je toga bilo na kocki.

Borba za pojas sljedeće godine

Mike Cooppinger javio je kako je IBF odlučio ipak udovoljiti Hrgoviću, ali i sportskoj pravdi. Usik i Fury obaviješteni su kako će pobjednik borbe za ujedinjenje titula ipak morati boksati protiv Hrgovića za IBF-ov pojas. Ako to ne učine i odluče se za revanš prije borbe s Hrgom, morat će se odreći tog pojasa.

Vjerojatno će se to i dogoditi jer je novac koji nosi revanš njih dvojice puno važniji od titule IBF-a. Da si ne lažemo, ni jednom ni drugom borba s Hrgovićem neće značiti previše, u revanšu su još uvijek u igri tri velika pojasa koja donose status najvećeg boksača današnjice.

To znači kako bi se Filip sljedeće godine trebao boriti za naslov IBF svjetskog prvaka u teškoj kategoriji s prvim dostupnim izazivačem za slobodnu IBF titulu, a to je trenutačno Anthony Joshua. Spektakl u 2024. prema svemu sudeći je zagarantiran.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider