FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Bravo!

Fantastičan uspjeh! Hrvatski boksač se plasirao na Olimpijske igre

Plantić je na početku kvalifikacija, u Londonu 2020. godine svladao nositelja Austrijanca Umara Džambekova, a u petak prekidom u prvoj rundi slomio Armenca Gora Nersesyana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski boksač Luka Plantić (24) pobijedio je u četvrtfinalu olimpijskih kvalifikacija poluteške kategorije (81 kg) na bodove Irca Emmata Brennana i postao prvi hrvatski boksač koji se plasirao na Olimpijske igre u Tokiju.

Protiv moćnog udarača Brennana, Plantić je meč počeo agresivno i već u prvoj minuti Ircu je sudac brojao. Dokraja je borac iz Sesveta sačuvao svoju prednost, te mu je svih pet sudaca dalo svoj glas i proglasila jednoglasno pobjednikom.

Plantić je na početku kvalifikacija, u Londonu 2020. godine svladao nositelja Austrijanca Umara Džambekova, a u petak prekidom u prvoj rundi slomio Armenca Gora Nersesyana.

"Godinu dana radili smo za ovaj trenutak i pripremali se za kvalifikacije. Došao sam maksimalno spreman, jako sam napredovao i znao sam da me nitko ne može zaustaviti. Četvrtfinale protiv Irca bilo mi je kao finale Svjetskog prvenstva, veliki pritisak, a kao što sam najavio – znao sam da sam veći fighter od njega i od bilo koga i da ću to dokazati. Nije bilo jednostavno, vrlo je čvrst, nije posustajao sve tri runde. Imao sam snage za još nekoliko rundi, ali nakon prve dvije bilo je jasno da imam veliku prednost i da se mogu i malo štedjeti za polufinale. Borba s Whittakerom bit će puno opuštenija, bez pritiska, sad ću uživati u boksu, a uspjeh ćemo proslaviti po povratku u Hrvatsku”.kazao je Luka.

Ranije se hrvatski boksač Marko Milun (24) u superteškoj kategoriji (+91 kg) nije uspio plasirati u četvrtfinale olimpijskih kvalifikacija u Parizu.U osmini finala Milun je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca (5-0) od favorita kategorije, Britanca Frazera Clarkea.Iskusniji Clarke uspio je nametnuti svoj stil borbe, koristio je veću masu i težinu, i iz takve statične, nečiste borbe s puno guranja i hrvanja, povlačenja i držanja Miluna, Clarke je uspio iz klinča plasirati i dva jaka udarca, u prvoj i drugoj rundi, zbog kojih je sudac u ringu dvaput brojio Milunu.
Preko svog facebook profila skromni sportaš iz Dicma, član Leonarda iz Zagreba, realno je ocijenio dugo čekanu borbu s moćnim Britancem:

“Danas završava jedno veliko poglavlje u mojem životu. Sve što sam radio, radio sam upravo zbog ove prilike koju sam,na žalost, propustio. Što se tiče meča, nikad se nisam izvlačio pa tako neću ni ovaj put. Oboje smo dali sve od sebe i u žaru borbe sam izgubio svijest na samom početku. Sumnjam na probijeni bubnjić ali što god da je, nisam bio u potpunosti svjestan meča", kazao je Milun.

Njemu ostaje nada da se u Tokio može plasirati preko rang-liste Svjetske boksačke federacije, jer iz Pariza će se izravno kvalificirati samo četiri superteškaša, dakle samo polufinalisti.

Nikolina Ćaćić u kategoriji 57 kg borit će se u četvrtfinalu za Tokio u nedjelju, 6. lipnja u popodnevnom programu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider