FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
JOŠ JEDAN MEČ

Eddie Hearn otkrio: "Hrgović nije idući na redu za napad na pojas, no možda će se sad netko htjeti boriti protiv njega"

Najmoćniji čovjek europskog boksa objasnio je kako trenutno stoje stvari po pitanju karijere Filipa Hrgovića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon sjajnog boksačkog spektakla koji se održao proteklog vikenda, a kojeg je predvodio završetak trilogije Canela Alvareza i Gennadyja Golovkina, održan je redovni show DAZN streaming servisa, na kojem se meč prikazao.

Tamo je gost bio Eddie Hearn, vlasnik Matchroom Boxinga te samim time najmoćniji čovjek europskog boksa te svakako i jedan od najmoćnijih na globalnoj sceni.

Hrgović protiv Zhanga nije bio dobar

Kako se on bavi karijerom Filipa Hrgovića, jedna od tema bio je upravo hrvatski teškaš koji je ovog ljeta napokon odradio veliki meč, onaj u kojem je savladao Zhileija Zhanga pa je normalno postaviti  pitanje u kakvoj je El Animal sad situaciji, nakon što je relevantno izborio status IBF-ovog izazivača za titulu prvaka svijeta.

"Mislim da se Hrgović nije baš dobro borio. Nažalost, preminuo mu je otac i ne znam koliko je to utjecalo na njegov kamp. Ali, isto tako, Zhang je podcijenjen. On je dobar borac, velik čovjek. Imao je 126 kilograma u tom meču", rekao je Hearn nastavivši:

"Cijenim Filipa Hrgovića, on je sjajan boksač. No, kao što naši ko-promotori braća Sauerland kažu, možda će sad netko htjeti boriti se protiv njega. Do sada nikad nisu htjeli. Vjerujte mi, nitko se nije htio boriti protiv njega."

Hearn je tako još jednom potvrdio ono što je bio slučaj prije meča protiv Zhanga, kojim je Filip izborio poziciju prvog izazivača za titulu svjetskog prvaka prema IBF-u. Sad kad uz sebe ima spomenuti status, ali i meč u kojem je pokazao slabosti, možda se oni hrabre ukažu.

A što se tiče napada na titulu, postavlja se pitanje kad bi on mogao doći do red.

Idući mu meč svakako nije za titulu

Naime, nakon što smo mogli primijetiti da Tysona Furyja baš ne zanima meč protiv Oleksandra Usyka za titulu apsolutnog prvaka svijeta, ponadali smo se da bi Hrgović mogao već uskoro dobiti svoju priliku boriti se protiv Usyka.

Hearn je ipak sad izjavio nešto iz čega možemo zaključiti kako će prije Filipa priliku dobiti vjerojatno jedan ili oba izazivača preostale dvije organizacije čije titule Ukrajinac ima u svom vlasništvu.

"Hrgović je sad obavezni izazivač za Oleksandra Usyka. Kad se ovaj kotačić sreće okrene ponovno na IBF, što se čini da će biti za dvije borbe, on će imati još jednu odrađenu borbu i onda će napasti titulu. I siguran sam da će biti puno bolji već u idućem meču", objasnio je Hearn.

Trenutni obavezni izazivač prema WBA je njihov regular prvak Daniel Dubois, dok je prema WBO to bivši Filipov amaterski rival, Joe Joyce. Naravno, već sam problem za Filipa je u tome što su oni britanski boksači i samim time veći mamac po financijskom pitanju.

Filip je imao priliku protiv Zhanga izboriti status izazivača, ali i izvedbom poslati poruku. U prvome je uspio, no nije problem priznati kako je po ovom drugom ipak zakazao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider