Privremeni UFC prvak lake kategorije Dustin Poirier otkrio je svojim fanovima zanimljivu činjenicu vezanu za njegovu posljednju borbu, u kojoj je protiv Maxa Hollowaya stigao do privremene titule UFC prvaka, čiji "pravi" pojas drži Habib Nurmagomedov. Poirier je omogućio svojim fanovima da ga pitaju što ih zanima, a pitanje jednog glasilo je:

Koliko si težak na dan borbe?

"79,8 u zadnjoj", odgovorio je Poirier.

To bi značilo da je The Diamond, od prolaska vage na kojoj je trebao imati maksimalno 70 kilograma povratio nestvarnih 9,8 kilograma!? U meču je Poirier djelovao kao mnogo snažniji borac od Hollowaya, a kako i ne bi kada je konstitucijski u potpunosti drukčije građen.

Ako govorimo o postocima tjelesne mase, Poirier je u svega 24 sata povratio 14,2 posto svoje težine, što je nevjerojatno puno.

MMA fanove možda će još više šokirati činjenica da se Dustin Poirier nekada borio u perolakoj kategoriji, gdje se morao skidati ispod 66 kilograma! Teško je i zamisliti kroz kakav je režim morao prolaziti da bi se našao na toj kilaži taj 175 centimetara visoki Amerikanac.

Mnogi ljubitelji MMA-a prisjetit će se da je Thiago Alves za meč na UFC on FX 2 od vaganja do borbe dobio više od 13 kilograma, što je još impresivnije, ali svakako zastrašujuće kada dobro promislimo o tome kroz što sve prolazi tijelo u tom periodu.