FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
nije "najgori" po tom pitanju

Šokantno priznanje UFC prvaka: Od vaganja do borbe nadoknadio nestvarnih 10 kilograma!

Dustin Poirier, privremeni prvak UFC-ove lake kategorije, iznenadio je većinu fanova kada je otvoreno priznao da je od vaganja do borbe protiv Hollowaya nadoknadio gotovo 15 posto tjelesne mase.

Dustin Poirier slavi naslov pobjednika (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Privremeni UFC prvak lake kategorije Dustin Poirier otkrio je svojim fanovima zanimljivu činjenicu vezanu za njegovu posljednju borbu, u kojoj je protiv Maxa Hollowaya stigao do privremene titule UFC prvaka, čiji "pravi" pojas drži Habib Nurmagomedov. Poirier je omogućio svojim fanovima da ga pitaju što ih zanima, a pitanje jednog glasilo je:

Koliko si težak na dan borbe?

"79,8 u zadnjoj", odgovorio je Poirier.

To bi značilo da je The Diamond, od prolaska vage na kojoj je trebao imati maksimalno 70 kilograma povratio nestvarnih 9,8 kilograma!? U meču je Poirier djelovao kao mnogo snažniji borac od Hollowaya, a kako i ne bi kada je konstitucijski u potpunosti drukčije građen.

Ako govorimo o postocima tjelesne mase, Poirier je u svega 24 sata povratio 14,2 posto svoje težine, što je nevjerojatno puno.

MMA fanove možda će još više šokirati činjenica da se Dustin Poirier nekada borio u perolakoj kategoriji, gdje se morao skidati ispod 66 kilograma! Teško je i zamisliti kroz kakav je režim morao prolaziti da bi se našao na toj kilaži taj 175 centimetara visoki Amerikanac.

Mnogi ljubitelji MMA-a prisjetit će se da je Thiago Alves za meč na UFC on FX 2 od vaganja do borbe dobio više od 13 kilograma, što je još impresivnije, ali svakako zastrašujuće kada dobro promislimo o tome kroz što sve prolazi tijelo u tom periodu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider