FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
PRIČAO NA ČEČENSKOM

Drugi dio Khamzatovog govora neugodno iznenadio: "Dajte mi oružje i otići ću se boriti u Palestinu"

Odmah nakon poruke o miru u svijetu, koju je izrekao na engleskom jeziku, Khamzat Chimaev je na svom jeziku rekao nešto potpuno drugačije.

Prekrasnu poruku mira odaslao je Khamzat Chimaev u svijet, nakon što je na UFC 294 priredbi savladao Kamarua Usmana, čime je izborio napad na titulu prvaka srednje kategorije.

Pozvao je čečensko-švedski borac muslimane, kršćane i židove na prijateljstvo i prestanak ratova te je emotivno govorio o svojoj ljubavi prema djeci.

Govorio je i na čečenskom, no za to nitko nije mario

Toliko je oduševio sve koji su gledali da nitko nije obratio pažnju na posljednji dio govora, u kojem je dobio priliku obratiti se svojim sunarodnjacima na čečenskom jeziku.

Sve dok isti nije dospio u medije. Kako prenosi ruski RT, Chimaev je podosta okrenuo svoju priču i umjesto mira, pozvao vođu svog naroda da ga pošalje u rat.

Obratio se čečenskom predsjedniku, Ramzanu Kadirovu.

Pozvao Kadirova da ga pošalje u Palestinu

"Našem vođi, neka naš svevišnji bude zadovoljan tobom. Uz tvoju podršku, nije mi problem boriti se u Octagonu, a ako mi daš dozvolu, bit ću prvi koji će otići tamo se boriti. Pitam te ovim putem, hoćeš li mi dati oružje i poslati me da se borim u Palestinu?", rekao je Chimaev nakon što se zahvalio svojim sunarodnjacima, a prijevod njegovog govora brzo se proširio društvenim mrežama, ali i medijima.

Još uvijek čekamo točnu potvrdu onoga što je rekao, no ovo je ono što je prenijelo jako puno medije i što se trenutno vrlo velikom brzinom širi internetom.

Ostaje potpuno nejasno kako je Khamzat mogao prvo poslati onakvu poruku, a onda se okrenuti tome da je sam spreman prekršiti ono što je rekao. Nevjerojatno.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider