FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
navijači ne vjeruju u priču

Usikove "čudne provokacije" uoči boksačkog spektakla godine: "Takve stvari nas ne diraju"

Borbu Daniela Duboisa i Oleksandra Usika za naslov teškaškog prvaka svijeta u boksu pratite ove subote na Novoj TV i gol.hr-u.

Oleksandar Usik (Foto: Profimedia)

Odbrojavamo sitno do boksačkog meča godine, onog za teškaškog prvaka svijeta po WBA-u, WBO-u i IBF-u  između Daniela Duboisa i prvaka Oleksandra Usika, koji možete pratiti u izravnom prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u u subotu od 22:15.

No, uvodni dani pred borbu ne prolaze onako kako bi javnost željela, a čini se ni prvak Usik, koji ili želi razbuditi robotski karakter Daniela Duboisa ili ga želi izbaciti iz takta. Naime, na konferenciji za medije i pri posljednjem sučeljavanju pjevao mu je pjesmice, repao, čak i molio u lice.

Alen Babić i Eddie Hearn (u sredini) Bivša UFC-ova zvijezda prijetila Babićevom promotoru pa prozvala njegove boksače: "Svi možete dobiti batina" divider

Izazivačev trener Don Charles kaže kako ga njegov boksač ne doživljava.

"Njegovi trikovi ne rade na mojem boksaču", uvjeren je Don Charles.

Duboisovo ignoriranje stavilo je sav teret promoviranja borbe na Usikova leđa, jer ako ih Ukrajinac ne podigne, njihov obračun u najavljenih 12 rundi mogao bi naletjeti na ignoriranje javnosti.

Možda šuti jer je Usikov pritisak već dopro do njega. Naime, u već jednom poražen kad je bio pod sličnim pritiskom, nokautom u 10 rundi protiv Joea Joycea prije tri godine, a bio je blizu porazu i u borbi protiv Kevina Lerene. Nakon te dvije očajne predstave Dubois će dobiti priliku napasti pojas i zato mu mnogi ne daju previše šanse u ovom meču.

Dubois i Usik VIDEO Jedan od najvećih boksačkih mečeva godine uskoro na Novoj TV: Evo što kažu kladionice divider

"Nikad nisam trenirao Wildera, ali nagađam da je Dubois sličan njemu", hvali svog štićenika trener Charles.

"Ne znam kako će proći njegov meč s Usikom, ali siguran sam da Usikove smicalice neće upaliti na njemu jer je jako smiren i fokusiran boksač. Pojedine boksače bi dobio već na presici, ali ne i Daniela."

Navijači ipak nagađaju kako je Duboisova propuštena prilika za uzvraćanje na društvenim mrežama posljedica njegovog nedostatka osobnosti više nego činjenica da se ne boji i da je "miran i fokusiran", no njegov trener vjeruje kako ima itekako dobre šanse za iznenađenje u subotu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider