FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NE BISMO SE SLOŽILI

Dillian Whyte: "Meč je bio neizvjestan i izjednačen, presudila je moja pogreška"

Dillian Whyte smatra kako je Tysonu Furyju pružio ravnopravan otpor.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neki opći dojam je kako je Tyson Fury odradio vrlo uvjerljiv meč protiv Dilliana Whytea, kojeg je savladao nokautom pred kraj šeste runde njihovog meča. Uistinu, imao je Gypsy King kontrolu nad mečem kroz njegov cijeli tijek. To možda nije bilo uzbudljivo gledateljima, ali to ne umanjuje vrijednost njegovog nastupa.

Ipak, ne slažu se svi kako je pobjeda bila dominantna. Naime, Whyte osobno vjeruje kako je do teškog udarca koji je primio bio apsolutno ravnopravan u meču te da nije bio bez pravih prilika.

gol expired To što je meč bio loš ne znači da Tyson Fury nije bio apsolutno odličan divider

"Mislim da se još puno toga moglo dogoditi u meču. Bila je to neizvjesna borba, a zapravo sam se tek krenuo paliti i pronalaziti, počeo sam ga pritiskati. Dobro sam radio tijelom i počeo sam mu stvarati probleme", izjavio je Whyte u razgovoru za BBC 5, dodavši:

"Treneri su mi dali dobar savjet. Kontrirao sam, ali i pokušavao napasti. Išao sam lijevo i desno, vjerovao sam da mogu podnijeti neki udarac i uzvratiti svojim. No, malo sam se spotaknuo i primio sam težak udarac."

Statistika se ne slaže s Whyteom

Gledateljski dojam, ali i službena Compubox statistika baš i ne govore tome u prilog. Podaci kažu kako je Fury pogodio 76 udaraca iz 243 pokušaja, dok je Whyte pogodio 29 od 71. Svaki rundu statistički je Fury uvjerljivo dobio, a u glavu je tijekom meča primio samo 12 udaraca. No, Whyte vjeruje da se dobro prezentirao.

Tyson Fury Ovisnost, debljina, suicidalne misli, obiteljske tragedije i povratak pobjedama: Karijeru Tysona Furyja nitko neće ponoviti divider

"Nije me iznenadio, boksao je kako sam očekivao. Nije me deklasirao, bio je samo na malo višem nivou od mene. Jedan je od najboljih u povijesti, no i dalje vjerujem da smo bili jako blizu, da je bilo neizvjesno do samog kraja", još je jednom potvrdio Whyte.

Njemu je ovo treći poraz u karijeri, a sva tri doživio je na isti način, nokautom aperkat udarcem. Prije Furyja, tako su ga savladali Anthony Joshua i Alexander Povetkin.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider