FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
a ima i zle krvi

Svi jedva čekamo Miočića, ali borba Predatora i Crne zvijeri ima potencijala biti najbolja u 2018.!

Dvoboj Francisa Ngannoua i Derricka Lewisa bit će jedan od najboljih teškaških okršaja u 2018. godini!

Ngannou vs Lewis (Screenshot)

Nakon što je Max Holloway sa znakovima potresa mozga morao biti uklonjen s popisa borbi za UFC 226 spektakl u Las Vegasu, koji je na rasporedu ovog vikenda uz izravni prijenos na GOL.hr-u i snimci na Novoj TV, sunaslovna borba večeri postala je ona između Derricka Lewisa i Francisa Ngannoua. Naravno, glavna borba večeri je okršaj dvojice prvaka u teškoj i poluteškoj kategoriji - Stipe Miočića i Daniela Cormiera.

Dvoboj dvojice nokautera

Dvoboj Lewisa i Ngannoua bit će ujedno i okršaj dvojice nokautera, snažnih udarača koji uvijek nastoje slaviti u svojim mečevima prekidom. Lewis je u MMA karijeri upisao 19 pobjeda i pet poraza, dok je Ngannou, u znatno tri godine kraćoj karijeri upisao 11 pobjeda i samo dva poraza. Posljednji je stigao od Stipe Miočića u siječnju ove godine, kada se borio za titulu UFC prvaka. Stipe je nadmudrio Predatora, odlično se obranio od silnih napada u prve dvije runde i kroz pet rundi ga iscjedio, te na bodove po treći put obranio titulu prvaka.

Ngannou se nakon toga udaljio iz svijeta slobodne borbe i planirao svoj povratak u oktogon. U odnosu na meč protiv Miočića, Ngannou je nešto manji, ali i dalje nevjerojatno jak na prvi pogled. Vjeruje se da se bolje kondicijski pripremio za ovaj meč i da taktika iscrpljivanja ovoga puta neće upaliti.

Lewis je bio na rubu da prekine svoju profesionalnu karijeru u isto vrijeme prošle godine, nakon što je izgubio od Marka Hunta. Rekao je da su njegovi problemi s leđima preveliki i da jednostavno nema više ništa za ponuditi. Ubrzo se predomislio, u listopadu otkazao borbu protiv Fabricija Werduma zbog novih problema s leđima, no onda je u veljači ove godine tehničkim nokautom slavio protiv Marcina Tybure.

Ngannou je naučio lekciju nakon meča s Miočićem

Najveća prednost Ngannoua u odnosu na Lewisa bit će njegova nadljudska fizička snaga, točnije snaga udarca. Izmjereno je da Kamerunac udara jako poput naleta automobila Forda Escorta u punoj brzini! Tu je naravno i 10 centimetara duži raspon ruku u korist Ngannoua, no Lewis će računati na svoju fizičku pripremljenost i neumornu borbenost.

Najveća pobjeda Ngannoua u karijeri je slavlje nokautom protiv Alistaira Overeema, u posljednjoj borbi prije poraza od Miočića. S druge strane Lewisove najveće pobjede su definitivno slavlje protiv Roya Nelsona i Travisa Browna.

Ngannou će vjerojatno imati malo drugačiju taktiku u odnosu na meč protiv Miočića, kada je u prve dvije runde navalio bez ikakvog plana i pokušao ga nokautirati. Tu se ispuhao i ostao bez snage. Naravno, i Miočić je zaslužan za to zbog velikog broja rušenja i iscrpljivanja Kamerunca na tlu.

Ngannou će svoku priliku čekati iz kontre, dok će Lewis pokušati odvesti Kamerunca u duboke vode i onda, kada obojica budu više manje iscrpljeni, pokušati nokautirati suparnika. Tko god da pobjedi u ovom dvoboju, njegov idući suparnik mogao bi biti Curtis Blaydes, još jedan čovjek koji je kandidat za UFC prvaka u kraljevskoj kategoriji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider