FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
RAvno u bradu

VIDEO Pogledajte trenutak koji je prelomio rat za pojas u "muhi": Figueiredo u petoj posjeo Morena i vratio titulu

Brazilac je u sunaslovnoj borbi UFC-a 270 vratio svoj pojas u kategoriji muha.

Sunaslovna borba UFC-a 270 ponudila je pet rundi taktičkog rata u kojem je pametniji na koncu bio novi stari prvak Deiveson Figueiredo koji je pobijedio Brandona Morena jednoglasnom sudačkom odlukom poslije pet rundi.

Brandon Moreno i prvi izazivač Deiveson Figueiredo ušli su vrlo oprezno u svoj trilogijski meč znajući obojica kako će onaj tko izgubi jako dugo morati čekati novu priliku za napad na pojas. Pametniji je na koncu bio Figueiredo, koji je u vrlo tijesnih pet rundi odnio pobjedu nokdaunom u zadnjoj dionici borbe…

gol expired VIDEO Ngannou obranio UFC pojas, iznenadio taktikom i prvi put u karijeri pobijedio na ovaj način! divider

Poslije uvodnog ispitivanja na nogama nitko nije preuzeo inicijativu, ali recimo kako je prva runda otišla na stranu izazivača jer je kratko imao prvaka pod kontrolom u parteru. U drugoj ni jedan ni drugi nisu mijenjali plan i nastavili su se oprezno boriti, no ovaj put Moreno je tijesno uzeo rundu jer je pri kraju odlično uzdrmao izazivača.

U trećoj su se malo opustili i jedan drugog zatresli u bradu sredinom runde. Najprije je pogodio Figueiredo, a samo nekoliko sekundi kasnije Moreno je vratio. Nastavili su razmjenjivati na nogama, a u tim otvorenim izmjenama Figueiredo je izvlačio deblji kraj do zadnjih pet sekundi kad je preciznim udarcem u glavu spustio prvaka na tlo i sa zvukom gonga dobio rundu.

Činilo se kako će se u četvrtoj rundi akteri ove borbe konačno razmahati, međutim obojica su ponovo stisnuli kočnice. U zadnjoj minuti Figueiredo je pritisnuo Morena uz kavez, ali nije ga uspio zadržati i Meksikanac se izvukao i u posljednju rundu ušli su naizgled izjednačeni.

U petoj i posljednjoj rundi ponovo nije bilo divljanja, Moreno je izgledao bolje u prvoj polovici do jednog sjajnog zadnjeg direkta brazilskog borca koji je sjeo ravno u bradu. Meksikanski prvak posljedično je sjeo u parter, uspio se oporaviti u ringu, ali ne na sudačkim karticama i uz zvižduke cijele dvorane vratio svoj izgubljeni pojas.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider