FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
gledaj noćas na gol.hr-u

UFC i fanovi razočarani: Brazilac ostao bez prilike da ispiše povijest, borba za pojas će se ipak održati

Brazilac Deiveson Figueiredo razočarao je sebe i fanove nakon što je po prvi put u karijeri pao na vaganju.

Figueiredo vs Benavidez (Foto: GOL.hr)

Noćas je na rasporedu UFC Fight Night u Norfolku, koji je nažalost ostao bez borbe za pojas privremenog prvaka muha kategorije, nakon što je Deiveson Fiegueiredo pao vagu.

Gornja granica muha kategorije u UFC-u iznosi 57 kilograma, a Figueuredo ju je promašio za kilogram. Borba će se i dalje održati, ali će Jospeh Benavidez biti jedini borac koji će moći osvojiti pojas prvaka, nakon što je uspješno prošao vagu.

Nokaut Figueireda UFC-ova večer za pamćenje: Figueiredo brutalno nokautirao Benavideza, ali nije postao novi UFC prvak! divider

Figueiredo je dobio dodatnih sat vremena da pokuša skinuti više od jednog kilograma, no na kraju je ipak morao stati, jer mu je pozlilo. Njegov menadžer Wallid Ismail objasnio je novinarima što se točno dogodilo.

"Rekao je liječnicima kako se osjeća, a oni su mu odgovorili da prekine sa skidanjem kilograma. Osjećao je grčeve u želucu i mučninu", otkrio je Ismail, ali i obećao da će unatoč činjenici da se ne može boriti za pojas Figueiredo pružiti fanovima pravi šou.

"Obećao je fanovima sjajnu borbu i to će im sutra dati. Bit će krvi, očekujte rat. Benavidezu je zahvalio što je ipak prihvatio borbu. Ispričava se fanovima i UFC-u", rekao je Ismail.

gol expired Stručni MMA dvojac Nove TV najavio borbu za naslov UFC prvaka: "Bolje od ovog nisu mogli uparitii" divider

Da stvar bude još gora po Figueireda, nikada do sada nije pao na vaganju ni za jedan svoj meč. Figueiredo je trebao postati tek drugi Brazilac u povijesti koji se borio za UFC naslov muha kategorije. Prije njega to je pokušao Wilson Reis, ali bezuspješno protiv Demetriousa Johnsona.

Glavna borba večeri i dalje će se održati, ali samo Benavidez može postati prvak. Osim toga Figueiredo će svom suparniku morati dati i 30 posto dogovorenog iznosa novca.

Vagu je promašio i borac iz prvog dvoboja glavnog programa iz perolake kategorije Grand Dawson. On je imao kilogram i pol više, te će zbog toga 30 posto svog honorara morati dati protivniku Darricku Minneru.

gol expired Hrvatska će uskoro u UFC-u imati veliku zvijezdu: "Šalju mu stalno ponude. Već bi sad bio u Top 10" divider

UFC Fight night Norfolk ne propustite u izravnom prijenosu sa subote na nedjelju od 2:00 na GOL.hr-u i u nedjelju u 22:15 na Novoj TV!

UFC Fight Night, popis borbi:

Joseph Benavidez - Deiveson Figueiredo (muha)

Felicia Spencer - Zarah Fairn dos Santos (perolaka)

Ion Cutelaba - Magomed Ankalaev (poluteška)

Megan Anderson - Norma Dumont Viana (perolaka)

Grant Dawson - Darrick Minner (perolaka)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider