FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
VELIKI AUTSAJDER U MEČU

De Mori spreman za Hrgovića: "Udarci su mu predvidljivi, trebam samo pronaći pravi trenutak"

Mark De Mori svjestan je statusa autsajdera u meču protiv Filipa Hrgovića, ali i toga da može jako puno dobiti.

Mark De Mori (Foto: screenshot (YouTube))

Jedan od najvećih autsajder "Day of reckoning" borilačke priredbe je Mark De Mori, koji će se boriti protiv Filipa Hrgovića.

41-godišnji Australac prihvatio je ovu priliku i nada se da može iznenaditi Filipa, a status autsajdera nešto je što je odmah vrlo svjesno prihvatio, no i prepoznao kao priliku koju treba iskoristiti.

"U boksu treba preuzimati rizik, a meni je 41 godina"

"Volio bih da sam 100:1 favorit, ali ne plaćaju me za to. Plaćaju me da dodjem kao autsajder. Dugo nisam boksao na velikoj sceni, ali imam 12 pobjeda, 11 prekidom, protiv boksača različitog stila. Trenirao sam, opet volim boks i kad su me pozvali sam rekao zašto ne. Nitko ništa ne očekuje od mene, sve se vrti oko Hrgovića i toga da ostane aktivan dok se odradi meč Furyja i Usyka. To je scenarij, ali to me ne dira. U profesionalnom boksu treba preuzimati rizik. Imam 41 godinu, ne mogu se više boriti s prolaznicima. Morao sam preuzeti rizik", rekao je De Mori za Boxing Social.

Filip Hrgović Boks u ranom terminu: Evo kad Filip Hrgović ulazi u ring ove subote divider

Upitan je o Hrgovićevom stilu i činjenici da, iako je neporažen, mnogi smatraju da u posljednjim mečevima nije opravdao svoj status i poziciju u boksu. De Mori se s tim ne slaže.

Hrgović je odlično prilagodio profesionalnom boksu

"Mislim da je kao profesionalnac odradio bolje od Tonyja Yoke. Hrgović je shvatio kako raditi 12 rundi. Ne bih rekao da je išta radio loše, samo se bori kao profesionalac, ne žuri. Jesam li vidio nešto što mogu iskoristiti? Nisam, jer se nitko protiv koga se borio nije kao ja, drugačiji su boksači. Iznenadio sam sam sebe koliko još magije u rukama posjedujem. On je jako dobar udarač, ali ga je lako pročitati, boksa tradicionalno. Moram prepoznati kad ga pogoditi, on ima jako puno toga za izgubiti" dodao je.

Uspije li u tome, očekuje li Hrgoviću oduzeti status izazivača za svjetsku titulu?

"Pobijedim li Hrgovića, nitko neće htjeti gledati mene protiv Furyja i Usika, tako da očekujem revanš protiv Filipa. Sparirao sam jednom protiv Furyja i tada sam shvatio da nikad neću biti svjetski prvak, toliko mi je teško bilo pogoditi ga. Tako da, pobijedim li Hrgovića, revanš mi odgovara", iznio je svoj plan.

Filip Hrgović i Mark De Mori VIDEO Filip Hrgović otkrio strategiju bogatih Saudijaca: "Vjerujem da će tako 'spasiti' boks" divider

Filipu poraz nije opcija. Njime bi u vjetar bacio sve što je dosad izgradio. Nikakav revanš to ne bi mogao isprati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider