FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
garancija spektakla

Cormier želi Miočića u sljedećoj borbi za privremeni pojas u teškoj kategoriji UFC-a i nudi mu protivnika

Daniel Cormier želi vidjeti Stipu Miočića i Jona Jonesa u ringu za privremeni pojas u teškoj kategoriji UFC-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kameruski prvak u teškoj kateogriji Francis Ngannou otišao je na operaciju koljena i neće ga biti do kraja tekuće godine, ponovo će se boriti samo jednom ove godine kao i lani, a dok god ne završi njegova borba s UFC-om oko novog ili boljeg ugovora, nova borba u ringu se ne nazire.

Dana White mogao bi ponoviti praksu i ponovo organizirati borbu za privremeni pojas, a bivši prvak UFC-ove teške i poluteške kategorije Daniel Cormier pogurao je svoje nekadašnje rivale u oktogon za taj meč.

DC nudi okršaj koji je garancija spektakla

"Ponovo slijedi okršaj za privremenu titulu, smatram, a za taj meč mi itekako ima smisla okršaj Stipe Miočića i Jona Jonesa. Tko god iz tog okršaja izađe s privremenim pojasom teške kategorije, bit će sjajna povratnička borba za Ngannoua. Miočić zaslužuje malo više poštovanja, a ako se ponovo dogodi borba za prijelazni pojas, ne mogu to odraditi bez njega“, kaže DC.

Prisjetite se meča Cormiera i Miočića

Miočić se poslije izgubljenog pojasa pritajio, ne komentira ništa preko društvenih mreža i nije uopće poznato hoće li se uopće ikad više natjerati natrag u oktogon. Jon Jones bi bio sjajan motiv za ustajanje iz kreveta, a privremeni pojas prikladna nagrada za najvećeg teškaša kojeg je UFC ikad imao.

Jon Jones također ima problema s motivacijom, sasvim drugačije prirode doduše, ali miris teškaškog pojasa i moguća borba za veliku lovu protiv Ngannoua također bi mogli biti dovoljno dobar razlog za njegov povratak aktivnom MMA-ju.

Nudi protivnika i Ganeu

"O borbi s Jonesom se pričalo još dok je Stipe bio prvak. Sad imate priliku upariti dva velika imena, jedno koje želi natrag, a drugo koje želi test među teškašima. Ako on već dolazi u tu kategoriju, onda jedino pojas ima smisla. U ovom slučaju borba za privremeni pojas garantira spektakl i u sljedećoj borbi“, kaže Cormier.

Ngannou pobijedio Ganea

Bivšem privremenom prvaku, Cyrilu Ganeu, ponudio je pak ulazak u ring s Curtisom Blaydesom te dodao kako je u teškoj kategoriji trenutačno jako zanimljivo. U svakom slučaju, Gane je svoju priliku dobio, Blaydes ju još ne zaslužuje, a Miočić i Jones su garancija sjajnog okršaja za Ngannoua. Dobije li Stipe, MMA fanovi dobit će trilogiju s Ngannouom, a dobije li Jones, mogući novi veliki rivalitet u teškoj kategoriji…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider