FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
dao mu prijateljski savjet

Daniel Cormier spreman prihvatiti revanš protiv Stipe Miočića, ali ima jedan uvjet!

Daniel Cormier otvoren je za revanš protiv Stipe Miočića, ali to se mora dogoditi u prvoj trećini 2019. godine.

Cormier protiv Miočića (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon što je na UFC 226 eventu u Las Vegasu nokautirao "The Baddest Man on the Planet" (najopakijeg čovjeka na planeti), Daniel Cormier ušao je u UFC povijest postavši dvostruki prvak u dvije različite kategorije. Cormier je u 1. rundi nokautirao našeg Stipu Miočića i oduzeo mu pojas prvaka koji je držao više od dvije godine.

Cormier je uoči borbe otkrio koja mu je taktika i najavio je da će nokautirati našeg borca. Upozorio ga je na rupu u njegovu stilu, no Miočić i njegov tim nisu ga čuli ili nisu željeli čuti.

"Stipe udara jako, ali ne abnormalno jako"

"U borbi pokušavamo pogoditi tajming svog protivnika i ja sam to na neki način radio. Gledao sam na koji način udara, koliko je brz i sve ostalo. Srušio me i pokušavao udarati, ali sam se ustao.

Gledajte, sve to boli. Stipe je velik i snažan tip, veliki prvak. Ali nije to bilo ništa abnormalno. Pomislio sam, on udara jako, ali ne abnormalno jako. I nakon što sam shvatio da me neće moći završiti jednim udarcem, onda sam se počeo kretati prema naprijed. Pokušao sam doći do klinča i tada sam pronašao uspjeh.

Znate da volim klinč i da volim udarati aperkatima i siguran sam da su bili spremni za to. Ali s trenerom sam radio na kombinaciji da iz klinča nakon aperkata još bacim i desni kroše. Mislim da je pokušao blokirati aperkat, ali slijedio je kroše i lijepo je sjeo", rekao je Cormier nakon borbe.

DC je i prije borbe upozorio na Miočićevu lošu naviku, pa mu je vezano za nju dao i prijateljski savjet, prenosi Fightsite.hr.

"Stipe je sjajan tip i sviđa mi se. Ali ima jednu lošu naviku. Svaki put kada izađe iz klinča, ruke mu ostanu nisko. Borci ga jednostavno ne tjeraju na borbu u klinču dovoljno. Stoga Stipi Miočiću kao prijatelju kažem: čovječe, radi na tom klinču, jer ponovno ćeš se naći u toj situaciji".

Cormier otvoren za revanš

Što se eventualnog revanša tiče, Cormier je jasan. Stipe je sposoban vratiti se, ali to mora napraviti prije nego što prvak navrši 40 godina jer tada se planira umiroviti.

"Stipe je tako dobar borac da bi se moglo dogoditi da ponovno sve redom nokautira i vrati se u ovu istu situaciju. Nema puno ljudi koji ga mogu pobijediti. Ovaj ishod večeras ne mijenja ništa o Stipi Miočiću. On je istinski prvak u svakom smislu. Ima prekrasnu ženu kod kuće i uskoro će dobiti prvo dijete.

Želim mu puno sreće kada se vrati. I može se vratiti u istu situaciju, samo što to mora napraviti do 20. ožujka 2019. Jer nakon tog datuma više neću htjeti borbu", zaključio je Cormier.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider