FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
OZBILJAN ISPIT

FNC prvak Daniel Bažant dogovorio borbu u po mnogima najboljoj europskoj MMA promociji

Za samo 12 dana Daniel Bažant okušat će se na Cage Warriors 147 priredbi, gdje ga čeka Morgan Charriere.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjajni rezultati koje je ove godine ostvario Daniel Bažant (7-3-1) doveli su do toga da je pulski borac perolake kategorije dobio ponudu koja se ne odbija.

FNC-ov prvak već će 20. studenog nastupiti na Cage Warriors 147 priredbi, koja će se održati u Londonu, u studiju BT Sportsa.

Tamo ga čeka borba protiv Francuza Morgana Charrierea (15-9-1), borca već itekako iskusnog u ovoj promociji.

Charriere je krajem 2020. godine osvojio Cage Warriros pojas prvaka, no izgubio ga je već u prvoj obrani. Krajem prošle godine na to je povezao još jedan poraz, kad ga je u borbi za privremenu titulu savladao Paul Hughes, u jednom sjajnom meču te sad traži povratak pobjedama. 

Bažant u sjajnom nizu

Bažant je trenutno unutar niza od tri pobjede. Započeo ga je u prosincu prošle godine, kad je na FNC priredbi u Osijeku sjajno završio Giovannija Rivettija.

Gore navedena pobjeda donijela mu je borbu za titulu FNC prvaka perolake kategorije, koji je osvojio u ožujku na priredbi u Zaboku, gdje je nakon sjajnih pet rundi savladao Ronyja Jasona, a titulu je obranio početkom rujna, kad je u pulskoj Areni prekidom u prvoj rundi savladao Iurija Alcantaru.

Bažant je prihvatio ovu ponudu unatoč kratkom vremenu do borbe, prije svega zbog toga što je on netko tko je konstantno u ozbiljnom treningu te pazi na stanje svojih kilograma.

Pobjeda u ovoj borbi Daniela bi odmah učinila kandidatom za velike borbe unutar Cage Warriorsa, britanske promocije koja je vrlo često najbrži put prema UFC-a. Uostalom, iz te promocije je na veliku scenu izašao Conor McGregor, ali i još mnogi borci koji danas egzistiraju u samom vrhu elitnog MMA-a.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider