FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
je li najavio kraj?

Dana White se poklonio Miočiću: "Imali smo čudan odnos, ali volim ga. Najveći je u povijesti"

Često je bilo govora o podcjenjivanju, ali šef UFC-a Dana White na kraju je ipak odao počast velikanu ovog sporta Stipi Miočiću.

Teška kategorija UFC-a dobila je novog prvaka. Francis Ngannou nokautirao je Stipu Miočića i preuzeo pojas po mnogima najvećeg teškaša u povijesti.

Kamerunac je zacementirao status velike zvijezde UFC-a. Zasluženo je u centru pažnje nakon, mora se priznati, sjajne izvedbe protiv Miočića u kojoj je pokazao veliki napredak.

No, na press-konferenciji predsjednika UFC-a Dane Whitea nakon borbe našlo se pitanje i o Stipi Miočiću.

"Stipe ne može biti bolji tip"

"Stipe i ja imamo čudan odnos, ali volim ga. Tip ne može biti bolji, zadržao je posao vatrogasca, vole ga u njegovu gradu, pamtit će ga se kao najvećeg teškaša u povijesti UFC-a, pa i sporta. Ne znam što budućnost nosi za Stipu, očigledno nakon ove borbe mora otići kući, oporaviti se i provoditi vrijeme s obitelji, pa ćemo pričati što je sljedeće za njega", rekao je White.

Hoće li se Stipe Miočić vratiti na tron UFC-ove teške kategorije?

Ukupno glasova:

"Nemam ništa osim najvećeg poštovanja za Miočića i sve što je napravio za ovaj sport i ovu organizaciju", zaključio je.

Dana White trenutačno zasigurno trlja ruke jer se očekuje superborba Francisa Ngannoua i Jona Jonesa. Bones, nekadašnji vladar poluteške koji sada želi i pojas u teškoj kategoriji, oglasio se na Twitteru kratkom porukom: "Pokažite mi novac."

Što sada čeka Miočića?

Stipe će morati pričekati pobjednika iz tog dvoboja za svoju superborbu, bila to trilogija s Ngannouom ili željeni meč sa Jonesom za najboljeg u povijesti.

Ngannou - reakcije nakon meča

No, možda vidimo i odmah Stipu protiv Jonesa ako će Bones tražiti previše novca, pa priliku dobije Derrick Lewis koji je jednom već pobijedio Ngannoua. Ta opcija bit će Whiteov plan B.

Vidjet ćemo hoće li u međuvremenu Stipe prihvatiti borbu protiv nekog tko nije Ngannou ili Jones. Nekako sumnjamo da će to biti slučaj jer time može samo izgubiti. Sve je izglednije kako će legendarni borac hrvatskih korijena pričekati kraj ove godine ili 2022. godinu za još jednu, posljednju priliku za besmrtnost.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider