FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
biranim riječima o stipi

Čikaška "Britva" pred rušenjem velikog UFC rekorda, nakon čega ima veliku želju - Miočića

Čikaški lav Curtis Blaydes na pragu je rušenja rekorda koji drži Cain Velasquez.

Curtis Blaydes (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Curtis Blaydes imat će u subotu priliku osvetiti svoj jedini poraz profesionalnoj MMA karijeri. Borac iz Chicaga ući će u kavez protiv Francisa Ngannoua, a prijenos cijelog glavnog programa UFC Fight Nighta 141 iz Pekinga možete gledati na GOL.hr-u od 12.30, te u snimci na Novoj TV iste večeri.

Blaydes pred rušenjem velikog UFC rekorda

Po mnogima je Curtis Blaydes najbolji hrvač koji se do sada pojavio u UFC-ovoj teškoj kategoriji, a uz svoje udaračke kvalitete mnogi mu predviđaju da bi u godinama koje dolaze ovaj 27-godišnjak godinama mogao biti na tronu teške kategorije.

Blaydes će u subotu imati priliku oboriti jedan znakoviti rekord i to ni manje ni više nego onaj Caina Velasqueza. Čovjek kojeg mnogi smatraju najboljim teškašem u povijesti UFC-a u svojoj je karijeri 34 puta rušio svoje suparnike. Blaydes je već sada na 33, a ukoliko dva puta obori Ngannoua s nogu, postat će apsolutni rekorder UFC-a. Osim toga, Velasquez je to napravio u 14 mečeva, a Blaydes će to napraviti u samo osam.

U dosadašnjih sedam UFC nastupa, Blaydes je upisao 33 rušenja svojih protivnika. Najveći broj njih upisao je protiv Marka Hunta, kojeg je rušio deset puta, dok je osam puta rušio Adama Milsteada. Codyja Easta rušio je pet puta, a zanimljivo je kako ovu brojku zapravo ima odrađenu u šest borbi, budući da Daniela Omielanczuka nije rušio niti jednom u 15 minuta njihove borbe.

Želja mu je Miočić, a razlog je jasan

U razgovoru s novinarima uoči velikog revanša protiv Ngannoua, Blaydes je otkrio svoje planove u slučaju pobjede. Pokazao je veliko poštovanje prema našem Stipi Miočiću, protiv kojeg se nada ući u oktogon nakon pobjede protiv Kamerunca.

"Iskreno, ne znam. Puno je opcija. Bio je Brock Lesnar u kombinacijama, čuo sam i da bi Jon Jones prešao u tešku kategoriju, a tu je naravno i Stipe Miočić. Nakon što sam pogledao meč Derricka Lewisa i Francisa Ngannoua bio sam uvjeren da nijedan od njih dvojice nije zavrijedio borbu za naslov. Bio sam uvjeren da sam ja idući. Pa sam se razočarao. Neću si više to raditi i neću imati očekivanja", rekao je Blaydes pa nastavio o Stipi.

"Realan plan bi bio da pitamo Stipu za meč. Ako dobijemo taj meč, super, jer ako ga pobijedim, tada me se više ne može ignorirati. Ali to je pod uvjetom da prihvati borbu. Ako ju ne prihvati, onda ne znam. Siguran sam da sam najbolje pripremljeni teškaš koji danas postoji", uvjeren je Blaydes.

Ngannou je tek sad prebolio Stipu

S druge strane Ngannou uvjerava novinare da je opet onaj stari, prije nego što je izgubio od Stipe Miočića i Derricka Lewisa.

"Posljednji meč sam i dalje u glavi proživljavao poraz od Stipe. Nosio sam taj poraz u sebi. Ali budite sigurni da se to neće više nikada dogoditi. Sada ćete ponovno gledati Ngannoua kojeg ste gledali i ranije."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider