FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
GRUZIJSKI MMA STROJ

Čudesni Dvalishvili kroz 25 minuta izdominirao bivšeg prvaka, Hrvat Turkalj poražen u borbi večeri

UFC je održan vrlo zanimljiv Fight Night u Las Vegasu, obilježen velikom pobjedom Mereba Dvalishvilija.

Merab Dvalishvili i Petr Yan (Foto: Profimedia)

Malo tko je očekivao ono što se dogodilo u glavnoj borbi UFC Fight Nighta 221, održanog u Las Vegasu, no ovog puta ne u UFC Apexu, nego u dvorani Virgin hotela, uz prisutnu publiku.

UFC UFC u 2023. godini: Raspored, rezultati, snimke borbi i prijenosi na gol.hr-u divider

Merab Dvalishvili (16-4, 9-2 UFC) došao je do svoje devete uzastopne UFC pobjede, apsolutno dominiravši kroz pet rundi borbe protiv bivšeg prvaka Petra Yana. 

25 minuta neprestanog pritiska i novi rekord

Nije to bilo neko uništavanje udarcima ili bilo što slično, ali je bila dominacija na račun strašne kondicije te velikog pritiska kakav je prezentirao cijelo vrijeme. Gruzijac je postavio novi UFC rekord, s čak 49 pokušaja rušenja u borbi, od čega mu je 11 pošlo za rukom.

Uistinu je sjajno bilo gledati koliko je taj momak spreman te kako nema namjeru stati u određivanju svojih namjera. Niti u jednom trenutku nije Yanu dozvolio priliku da uhvati ritam i preokrene borbu te je apsolutno zasluženo slavio. 

Došao je do pobjede vrijedne napada na titulu, no njega za sada neće dobiti iz jednostavnog razloga. Prvak bantam kategorije, Aljamain Sterling, njegov je timski kolega i veliki prijatelj.

Volkov i Krylov završili protivnike u prvoj rundi

Druga dva ruska borca bili su uspješniji. Alexander Volkov (36-10, 10-4 UFC) je ekspresno savladao svog moldavskog imenjaka Romanova, dok je Nikita Krylov (30-9, 10-7 UFC) gušenjem trokutom bio bolji Ryana Spanna. Krylov se trenutno ne bori niti pod jednom zastavom. On je Ukrajinac ruskih korijena, no odrekao se ruske zastave uz želju da nastupa pod zastavom Dombasa. To naravno nije moguće, budući da ta država nije internacionalno priznata.

Kickboksač Jonathan Martinez (18-4, 9-3 UFC) odradio je sjajnu borbu i kao autsajder slavio jednoglasnom sudačkom odlukom protiv Saida Nurmagomedova. Peta je to pobjeda u nizu za ovog 28-godišnjaka koji bi mogao biti zanimljivo ime u vrhu bantam kategorije. Pobjedu u bantam kategoriji i to četvrtu u nizu, ostvario je Mario Bautista (12-2, 6-2 UFC). On je već u prvoj rundi savladao argentinskog veterana Diega Cannetija.

Turkalj još traži prvu UFC pobjedu

Glavni program otvorila je druga UFC borba švedskog Hrvata, Antona Turkalja. Njega je nakon tri runde vrlo uzbudljive borbe savladao neporaženi Brazilac Vitor Petrino.

Turkalj vs. Petrino Turkalj vs. Petrino (Foto: Profimedia)

Bila je to borba s puno preokreta, u kojoj su se oba borca nekoliko puta činilo uzdrmani. Turkalj je najbliže pobjedi bio u drugoj rundi, no nije uspio zatvoriti gušenje koja je više puta napao. Brazilac je ukupno bio bolji i konkretniji, a za uzbuđenje koje su priuštili su borci nagrađeni bonusom za borbu večeri, koji je svakom od njih dobio 50 tisuća dolara dodatnog honorara.

UFC Fight Night 221 - Rezultati

Merab Dvalishvili def. Petr Yan - jednoglasna sudačka odluka
Alexander Volkov def. Alexander Romanov - TKO (R1 2:16)
Nikita Krylov def. Ryan Spann - SUB (R1 3:38)
Jonathan Martinez def. Said Nurmagomedov - jednoglasna sudačka odluka
Mario Bautista def. Guido Cannetti - SUB (R1 3:18)
Vitor Petrino def. Anton Turkalj - jednoglasna sudačka odluka

Karl Williams def. Łukasz Brzeski - jednoglasna sudačka odluka
Davey Grant def. Raphael Assunção - SUB (R3 4:43)
Josh Fremd def. Sedriques Dumas - SUB (R2 3:00)
Victor Henry def. Tony Gravely - podijeljena sudačka odluka
Ariane Lipski def. JJ Aldrich - jednoglasna sudačka odluka
Bruno Gustavo da Silva def. Tyson Nam - SUB (R2 1:23)
Carlston Harris def. Jared Gooden - jednoglasna sudačka odluka

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider