FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Opasan protivnik

Cro Cop spreman za izazov: "Najopasnije se s gladnim ljudima boriti"

Samo tri mjeseca nakon teške ozljede i puknuća prednjeg križnog ligamenta na lijevoj nozi, Mirko Filipović vraća se u ring...

Mirko Filipović (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Samo nekoliko mjeseci nakon teške ozljede koljena Cro Cop se vraća borbama u omiljenoj mu Saitama Areni. Za spektakl ovog vikenda - Rizin 13 - rasprodana je tjednima prije. Mirkov protivnik je 32-godišnji Roque Martinez, čest gost japanskih ringova u kojim slovi kao jedan od najboljih teškaša na području Azije.

Samo tri mjeseca nakon teške ozljede i puknuća prednjeg križnog ligamenta na lijevoj nozi, Mirko Filipović vraća se u ring. Cro Cop poručuje kako je potpuno spreman za izazov koji je pred njim. Mirko koji je posljednjih mjeseci naporno trenirao za ovu borbu, kao i onu koja će tradicionalno uslijediti za Staru godinu.

„Imao sam tešku ozljedu u 5. mjesecu i uspio sam je uspješno sanirati, rekao bih u rekordnom roku. Paralelno sam radio i trening i tu terapiju, ali bit ću spreman. Za borbu sam spreman i psihički i tjelesno svakako“, kaže Filipović.

Cro Cop protiv Roquea Martineza

Mirkov je protivnik 32-godišnji Roque Martinez, oko 120 kilograma teški udarač nastupio je na Rizin 12 večeri prošlog mjeseca, gdje je pobijedio tehničkim nokautom Kiyoshija Kuwabaru, a između dvije borbe imat će tek nešto više od mjesec dana pauze. Martinez ima skoro od 13 pobjeda i četiri poraza, a osim u RIZIN-u, nastupao je i u poznatoj japanskoj promociji Deep. Može se pohvaliti pobjedom protiv legendarnog Jeromea Le Bannera, no borba s Mirkom bit će mu najveća u karijeri.

„Opasan protivnik, mlađi je 12 godina od mene. Pitali su me mnogi po čemu je on najopasniji. Najopasniji je zbog toga što je gladan, gladan slave, novca i uspjeha i svega. I sigurno će dati sve od sebe da me pobijedi, naravno ja ću dati sve od sebe da mu to ne dopustim. Najopasnije se s gladnim ljudima boriti“, kaže Filipović.

Borba Mirka i Martineza dogovorena je po Pride pravilima, što znači da će prva runda biti na čak deset minuta. A Martinez poručuje kako zna de se Mirkov tim nada da će se on brzo ispuhati, no ipak je prihvatio prijedlog jer smatra kako je on u boljoj formi od Mirka.

Povratak Cro Copa u ring gledajte u nedjelju od 11.15 u izravnom prijenosu na GOL.hr-u i u nedjelju navečer na Novoj TV.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider