FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
cormier zaradio milijun dolara

UFC doživio težak udarac nakon Jonesove pobjede: Crno im se piše!

Nakon što su se slegli dojmovi sa spektakla UFC 214, možemo zaključiti da je na njemu nažalost ugašeno jedno od najvećih rivalstava u UFC-u.

Drugi poraz u profesionalnoj MMA-karijeri, i to ponovno protiv Jona Jonesa, jako je pogodio dojučerašnjeg UFC-prvaka Daniela Cormiera. Vrhunski MMA-borac ponio se vrlo ružno u oktogonu nakon što ga je Jones nokautirao. Bio je bezobrazan prema glavnom sucu meča Johnu McCarthyju, prema predsjedniku UFC-a Dani Whiteu, te u konačnici prema Jonesu koji mu je prišao kako bi mu čestitao, no Cormier je odlučio nastaviti plakati okrenut leđima od svog velikog rivala.

Cormier se ipak ispričao svima

Malo više od 24 sata kasnije, kada bol više nije bila tolika, Cormier se ispričao svima i čestitao novom UFC-prvaku.

"Prvo bih htio svima zahvaliti na lijepim riječima, osjetio sam podršku. Želim čestitati Jonu Jonesu i njegovom timu. Odradili su fenomenalan posao i došli su do pobjede. Isto tako želim se ispričati Big Johnu McCarthyju zbog ponašanja prema njemu. Zahvalan sam na vremenu koje si mi dao da se probam obraniti i ostati u borbi. S razlogom si najbolji u svom poslu. Želim zahvaliti svom timu i trenerima. Volim vas svim srcem, vaše vrijeme i energiju zauvijek ću cijeniti. Odradili ste fantastičan posao, bio sam u potpunosti spreman. To je borba i neke se stvari jednostavno dogode. Zahvaljujem Daniju Whiteu i UFC-u što su najbolja MMA-promocija. I još jednom, čestitke Jonu Jonesu i timu JacksonWink".

Nije lako izgubiti titulu najboljeg borca na svijetu u svojoj kategoriji. No Cormier se sigurno bolje osjeća kada baci pogled na raspodjelu novca na kraju spektakla UFC 214.

Borcima su ukupno podijeljena više od tri i pol milijuna dolara honorara, a zanimljivo je vidjeti kako je Jon Jones zaradio pola milijuna dolara, što je dvostruko manje od Cormierova milijuna.

Tyron Woodley također je zaradio pola milijuna dolara, dok je Cris Cyborg zaradila 200.000. Woodley bi mogao biti u problemima kada dođe do pregovora, budući da je promocija ljuta na njegova prošla dva nastupa. Zanimljivo je vidjeti i kako je Tonya Evinger spremila 100.000 dolara, što je svakako najveći honorar njezine MMA-karijere.

UFC 214 – Honorari

Jon Jones: $500,000 (bez bonusa za pobjedu)
def. Daniel Cormier: $1,000,000

Tyron Woodley: $500,000 (bez bonusa za pobjedu)
def. Demian Maia: $110,000

Cristiane Justino: $200,000 (bez bonusa za pobjedu)
def. Tonya Evinger: $100,000

Robbie Lawler: $300,000 ($100,000 bonus za pobjedu)
def. Donald Cerrone: $155,000

Volkan Oezdemir: $110,000 ($30,000 bonus za pobjedu)
def. Jimi Manuwa: $120,000

Završetak rivalstva Jones - Cormier katastrofa za UFC

Recimo da je rasplet i vjerojatni završetak rivalstva između Jona Jonesa i Daniela Cormiera jako loša stvar za UFC. Popularnost najbolje MMA-organizacije svijeta u opadanju je, a gubitak najvećeg rivalstva u novijoj povijesti definitivno neće doprinijeti popularnosti UFC-a.

Već neko vrijeme nema Conora McGregora, ludog Irca koji svojim nastupima redovito puni arene i prodaje pakete PPV-a (pay per view) kao od šale. Nema ni Natea Diaza (neslaganje s UFC-om), Codyja Garbrandta (ozljeda), Andersona Silve, a treba spomenuti i da veliki broj starijih MMA-boraca potpisuje u posljednje vrijeme ugovore s Bellatorom, konkurentskom MMA-organizacijom.

Što će UFC "izmisliti" kako bi vratio popularnost iz vremena kada su svi borci bili na raspolaganju i kada je pod njegovim okriljem bio Mirko Cro Cop Filipović ili primjerice Wanderlei Silva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider