FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"volio bih biti kao ti"

Emotivan govor kojim je osvojio sve: Jones se naklonio Cormieru i zahvalio "mrziteljima"

Jedno od najvećih rivalstva svih vremena u UFC-u dobilo je neočekivani emotivan kraj. Jon Jones zakopao je "ratnu sjekiru" s Danielom Cormierom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Novi i ponovni UFC prvak Jon Jones"!

Nakon što je Bruce Buffer izgovorio ove riječi 30-godišnjeg Jonesa, koji je nokautom porazio Daniela Cormiera, su preuzele emocije. Joe Rogan stigao je do njega po prve dojmove nakon velikog povratka i vraćanje UFC titule u svoje vlasništvo.

"Vratio sam se. Ovo je predivan trenutak. Napravio sam jako puno da se vratim. Iznevjerio sam sve oko sebe, svoju obitelj, svoje suradnike, samog sebe... Ali nisam odustao i sada sam se vratio", rekao je Jones i započeo jedan od najemotivnijih govora u UFC-ovoj povijesti.

"Hvala svima! Hvala na ljubavi i podršci. Znam da nije jednostavno navijati za mene, ali imam nevjerojatnu bazu navijača. Čak i onima koji me mrze želim poručiti da ih volim. Motivirali ste me da se vratim i ne odustanem. Sve vas volim".

Nakon što je objasnio kako je high-kickom započeo Cormierov kraj, ponovno su ga obuzele emocije, te je sa svoje strane zakopao "ratnu sjekiru" sa svojim najvećim rivalom.

"Želim iskoristiti ovu priliku da se zahvalim Danielu Cormieru što je bio moj najveći rival, moja najveća motivacija. Ljudi, Daniel Cormier, nema razloga spuštati glavu, jer on je pravi prvak. On je uzoran otac, suprug i primjer pravog prvaka. Volio bih biti više kao on. Nažalost, mi smo suparnici, ali on će do kraja svog života biti istinski prvak", rekao je Jones i podigao dvoranu na noge.

Podsjetimo, tijekom cijele kampanje priprema za ovaj event, Jones je uvijek naglašavao da Cormier nije istinski prvak jer nikada nije slavio protiv njega. Vrijeđao ga je i puno ružnih izraza upotrebljavao kada je govorio o njemu, no na kraju je pokazao koliko je veliki sportaš.

Nakon svega izrečenog otišao je do uplakanog Cormiera, zagrlio ga i poljubio u glavu. Rukovao se s cijelim njegovim timom, koji mu je čestitao na pobjedi i još više na ovom govoru.

Joe Rogan je došao i do Cormiera kako bi pokušao izvući nešto iz njega u ovim teškim trenucima za njega. Uplakani Daniel bio je vrlo emotivan, te je priznao da je Jones ipak bolji borac.

"Ne znam što da kažem. Mislio sam da mi ide dobro. Sjećam se da sam dobio udarac u glavu... Ovo je jako razočaravajuće...", rekao je Cormier i zaplakao.

"Mislim da nema rivaliteta ako je on dobio obje borbe", zaključio je emotivno slomljeni borac.

Nakon toga još je jednom mikrofon u ruke uzeo Jones i poručio:

"Brock Lesnar! Ako želiš saznati kakav je osjećaj da te netko tko je 20 kilograma lakši od tebe nokautira, nađi me u oktogonu".

Jones je već u par navrata rekao da mu je želja biti prvak u dvije divizije, a to je moguće samo u kategoriji višoj od poluteške. Trenutni vladar u teškoj kategoriji je naš Stipe Miočić, s kojim se Jones ipak ne bi petljao.

"Pričekat ću dok ne nađem savršenog protivnika. Želim tipa koji je prvak, ali nije teži od 106.5 kilograma. Ako uparite velikog talentiranog borca i malog talentiranog borca, krupniji tip će imati veliku prednost. Stipi trenutno ide odlično u teškoj kategoriji, i ne želim zvučati kao papak jer to sigurno nisam, ali radije bih se borio s tipom koji mi stilski više odgovara, pogotovo zato što bih ja imao manje mišćne mase. Mogu bez problema poraziti borca koji je pet kila teži od mene, ali kad imate tipa koji je ima 18 kila mišića više od vas i uz to je još i talentiran… samo želim biti pametan ako ću napustiti svoju kategoriju i nekog izazvati".

Jon Jones je ponovno na tronu poluteške kategorije u UFC-u i samo se nadamo da mu slava ponovno neće udariti u glavu, jer gušt ga je gledati u oktogonu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider