FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Očekivao Miočića

Cormier brani naslov protiv iznenađenog udarača: "Mislim da ću ga prebiti"

Daniel Cormier u legendarnom njujorškom Madison Square Gardenu brani pojas prvaka teške kategorije protiv izazivača Derricka Lewisa.

Cormier protiv Miočića (Foto: AFP) (Foto: Afp)

UFC u noći sa subote na nedjelju donosi novi spektakl. Daniel Cormier u legendarnom njujorškom Madison Square Gardenu brani pojas prvaka teške kategorije protiv izazivača Derricka Lewisa. Samo par dana prije borbe UFC je donio odluku koja bi mogla uzdrmati Cormiera - oduzeo mu je pojas u onoj nižoj, poluteškoj kategoriji.

Nakon što je u srpnju nokautirao Stipu Miočića i uzeo mu pojas prvaka kraljevske teške kategorije, Daniel Cormier u subotu će taj pojas prvi put braniti. Mnoge je iznenadilo što će mu protivnik biti Derrick Lewis - čak i samog Derricka:

"Nisam se nadao da ću dobiti priliku za naslov. Bio sam uvjeren da će je dati Stipi. I iznenadilo me kad su me nazvali, posebno samo dva dana nakon posljednje borbe."

A ta se borba odvila prije samo 3 tjedna i u njoj je Lewis do posljednjih sekundi meča trpio ozbiljne batine od Aleksandra Volkova, a onda izveo jedan od najvećih preokreta u povijesti UFC-a. Bila mu je to deveta pobjeda u posljednjih 10 mečeva - dovoljno da od Dana Whitea da dobije šansu za naslov protiv legendarnog Cormiera, koji poručuje:

"Jedino kako se on zna boriti je da baca udarce sa 100 posto snage. Ali kada prođete što sam ja prošao i kada ste vidjeli i bili tamo gdje sam ja, ništa vas ne može iznenaditi. Svi udaraju jako i mislim da ću ga prebiti. Iskreno, vjerujem da postoje razine u ovoj igri, a nema puno boraca koji su na mojoj."

Tome svjedoči i Cormierova savršena statistika u teškoj kategoriji - u 13 borbi upisao je svih 13 pobjeda. S druge strane, o Lewisovim razornim udarcima dovoljno govori činjenica da je od 21 pobjede u karijeri njih 18 upisao nokautom.

"Mislim da je njegov plan da me pokuša umoriti. On vjeruje da nemam kondicije za borbu od 25 minuta, i dovraga ne zamjeram mu to. Ali posljednjih tjedana treniram kao nikada do sada i vjerujem da mogu izdržati 25 minuta", kaže Lewis.

A tek treba vidjeti kako će na Cormiera utjecati odluka UFC-a da mu u onoj drugoj - poluteškoj kategoriji oduzme pojas. On bi trebao pripasti pobjedniku susreta Jonesa i Gustafsona, koji će se održati krajem godine.

"To je bilo planirano uz uvjet da ja prvi imam pravo na borbu za pojas ako se odlučim opet spustiti u polutešku kategoriju. Jedina stvar koju neću imati je pojas, sve ostalo ostaje isto", kaže Cormier.

Spektakularnu borbu za pojas teškaškog prvaka gledajte uživo u nedjelju od 3 sata ujutro na portalu GOL.hr, te istog dana u večernjim satima na Novoj TV.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider