FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"Ja odlučujem!"

Cormier je po gabaritima sličan Mikeu Tysonu, ali Miočić je veliki favorit

U noći sa subote na nedjelju u Las Vegasu Stipe Miočić brani naslov UFC prvaka u teškoj kategoriji protiv Daniela Cormiera.

I Miočić i Ngannou će nastupiti na UFC 226 (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Samo nekoliko sati nakon utakmice Hrvatska - Rusija, u UFC-ov oktogon opet će ući Stipe Miočić, a sve ćete gledati na GOL.hr-u i Novoj TV. Njegov protivnik bit će Daniel Cormier.

Nakon što je Stipe potukao praktički kompletnu teškašku elitu, UFC mu je izazivača pronašao u aktualnom prvaku poluteške kategorije. Cormier je četiri godine stariji od Miočića, ima 39 godina.

Ali pogledajte razliku u visini i rasponu ruku! Stipe je visok 193 centimetra, a Cormier 180. Stipin raspon ruku veći je od dva metra, a Cormierov samo 184 centimetra. Međutim, ne dajte se zavarati.

Cormier je izvorno teškaš, po gabaritima sličan Mikeu Tysonu svojevremeno. I u karijeri se borio protiv brojnih visokih i krakatih boraca, i redom ih pobjeđivao. A pobjeđivao je i Alexandra Gustafssona, i Josha Barnetta, i Franka Mira, i tako dalje...

Njegov jedini poraz stigao je od velikog Jona Jonesa.

Dok Miočić ima dva poraza: od Struvea i Dos Santosa. A onda je krenula nevjerojatna šampionska serija.

Kladionice u Miočiću vide priličnog favorita: čak 70 posto, prema 30 posto za Cormiera. Pa evo što Stipe kaže na to što ga analitičari napokon vide kao favorita.

"Na meni je da napravim ono što moram. Nije me briga za procjene ni što kažu. Ja sam tu da bih pobijedio. Volim kad me zovu prvakom i tu se ništa neće promijeniti", uvjeren je Miočić.

"Kako se pripremate za Cormiera?"

"Kao za bilo kog drugog. Moji treneri pripremili su mi odličan plan, što mi je činiti. Neće odlučiti ono što on napravi, nego ono što ja napravim u kavezu."

Ali nije to sve za spektakularnu borilačku noć pred nama.

U oktogon se vraća i onaj strašni nokauter, Kamerunac Francis Ngannou, kojega je Stipe pobijedio prije pola godine. Borit će se protiv još jednog udarača, Derricka Lewisa. Pa u lakoj kategoriji: Chiesa protiv Pettisa. I novi nastup kick-boksačke legende Gokhana Sakija protiv Kalila Rountreeja.

Prema kladionicama: jedini veći favorit od Miočića bit će upravo Ngannou, protiv Lewisa. Dok su ostala dva meča prilično izjednačena. Pogotovo je neizvjesno kako će izgledati legendarni Gokhan Saki, u prvoj borbi glavnog programa.

Sve skupa, gledajte izravno na GOL.hr u noći sa subote na nedjelju u 4:00, a na Novoj TV u nedjelju u 22:15.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider