FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NAČEKAT ĆEMO SE

Conor McGregor već se dulje vremena ne testira na doping, pitanje je kad će smjeti u UFC kavez

Conor McGregor potvrđen je kao trener u idućoj sezoni The Ultimate Fightera, nakon čega bi se trebao i ponovno boriti.

Conor McGregor (Foto: Guliver Images)

Kako je UFC odlučio podići zanimanje fanova pred UFC 284 priredbu, koja se održava idućeg vikenda (uz prijenos na gol.hr), predvođen borbom Islama Makhacheva i Alexandra Volkonovskog? 

Očito sami nisu znali pronaći pravi odgovor pa je predsjednik UFC-a, Dana White, tijekom vikenda najavio povratak Conora McGregora, po prvi put nakon srpnja 2021., kad je zbog ozljede doživio poraz u trećem meču protiv Dustina Poiriera.

Conor se vraća u omiljeni show

Najpopularniji borac svijeta službeno je potvrđen kao trener u idućoj sezoni The Ultimate Fighter showa, koja bi se uskoro trebala krenuti snimati, a emitirat će se od kraja svibnja do sredina kolovoza.

gol expired Ante Delija kreće u obranu PFL naslova: Čeka ga bivši UFC nokauter divider

Suprotstavljeni trener bit će Michael Chandler, čime je automatski ugovorena i njihova borba, koja bi se trebala održati nakon emitiranja showa. Iako to nije potvrđeno, postoji jedan podatak zašto se sigurno neće održati ranije. 

Naime, Conor McGregor je nakon ozljede napustio USADA-in program doping testiranja. Kad neki borac to napravi, prije povratka borbama mora se minimalno šest mjeseci nalaziti unutar njega te prije borba mora odraditi minimalno dva kompletna doping testa, uz negativni nalaz.

Irac je već godinu i pol dana izvan doping testiranja

Conor još uvijek nije pokazao namjeru aktivirati se po tom pitanju, no svakako će morati, ukoliko se želi boriti protiv Chandlera, kao što je najavljeno. Agencija USADA ima pravo napraviti iznimku, no teško da hoće, nakon onog što im se dogodilo kad su to napravili Brocku Lesnaru pred UFC 200 priredbu. Bivšem prvaku teške kategorije dozvoliti su nastup protiv Marka Hunta, nakon kojeg je on dobio nekoliko pozitivnih doping testova.

Sve ovo zapravo vodi prema jednom vrlo vjerojatnom datumu za održavanje ove borbe. To bi mogao biti prvi vikend u studenom, kad UFC tradionalno dolazi u njujoršku Madison Square Garden dvoranu. A ove godine bit će to jedna posebna priredba, budući da će UFC njome slaviti svoj 30. rođendan.

To znači da se Conor do svibnja treba aktivirati u anti-dopinškom programu, koji mu nije obavezan za snimanje showa. 

Fedor Emelianenko Šef UFC-a nije imao lijepe riječi za oproštaj Fedora: ''Ne želim se sad pos*ati po njemu, ali..'' divider

Show će ove sezone svakako biti gledan, budući da Chandler nije čovjek koji ne zna odgovoriti na provokacije kakve će od Irca sigurno dolaziti. Conor je već jednom bio trener u showu, kad je s druge strane imao Urijaha Fabera, a ovog puta očekuje se još više, posebno jer su obojica svjesni kako će nakon svih bliskih susreta ući odraditi međusobnu borbu.

Nažalost, na borbu ćemo morati pričekati, ali show će se pobrinuti da nam vrijeme brže prođe, nema nikakve sumnje da je ovaj dvojac spreman pružiti sve što je potrebno za uzbuđenje i veliku gledanost.

Ultimate Fighter je 2005. godine spasio UFC, ove godine bi Conor i Chandler mogli spasiti The Ultimate Fighter.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider