FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
novi napad na whitea

UFC-ov "playboy" poludio nakon što je izigran: Prvak brutalno izvrijeđao velikog gazdu

Colby Covington očekivano je poludio nakon što je čuo da ga je UFC izigrao i ignorirao pri dogovaranju borbe za naslov prvaka u velteru.

Galerija Colby Covington (Screenshot Instagram) Colby Covington udara Dos Anjosa Colby Covington (Twitter) +6 Colby Covington (Twitter)

Predsjednik UFC-a Dana White prekršio je obećanje koje je dao nakon što je Colby Covington na vrlo impresivan način slavio protiv Rafaela Dos Anjosa i osvojio pojas privremenog prvaka u velteru. Tada je izjavio da je Covington idući izazivač za Tyrona Woodleyja, pravog prvaka u velteru, koji je duže vrijeme imao problema s ozljedom.

Covingtonu je prvom prilikom kada nije bio spreman za borbu oduzet pojas privremenog prvaka, ali to istovremeno nije značilo da on neće biti idući suparnik Woodleyja u borbi za titulu. 

No u ponedjeljak je odjeknula vijest da je UFC za event UFC 235 dogovorio dvoboj Woodleyja i Kamaru Usmana za titulu prvaka u velteru. Isti dan Covington je bio gost radijske emisije MMA Hour, u kojoj je bez zadrške rekao što misli o takvom potezu Whitea.

Izvrijeđao šefa i nazvao ga ku*om

"Bio sam spreman boriti se na UFC-u 233 protiv Woodleya. Bio sam spreman za studeni i Madison Square Garden. Jedini slučaj kada se nisam mogao boriti je UFC 228 u Dallasu. I to se nisam mogao boriti samo zato što je borba bila za šest tjedana, a ja sam baš odradio operaciju nosa. Nisam mogao disati na njega i bio sam doslovno na 30 posto", rekao je Colby pa raspalio po svom šefu:

"Dana je nakon borbe Woodleya i Tilla odmah rekao da sam ja idući, da bi sada odjednom sve bilo drugačije. Počeo je govoriti kako odbijam borbe i slično tome. Budimo iskreni, Dana nema muda da me otpusti. Ako radim te stvari koje govoriš, otpusti me! Ali ti nemaš muda za to, znaš koliko sam vrijedan! Testiram te, kurvin sine, da vidimo kolika su ti muda. Otpusti me, kujo!" napao je Covington predsjednika UFC-a, prenosi Fightsite.

Kao i mnogi, Covington vjeruje da UFC ovakvim potezima šteti isključivo sebi.

"Ako žele i dalje srozavati brand, to je njihova odluka. Ako su i dalje spremni seliti event iz jednog grada u drugi jer je tip (Jon Jones) koji udara autom trudnice i bježi po treći put pao na steroide, neka im bude. Ja sam profesionalac, uvijek ću doći gdje treba, zadovoljiti vagu i odraditi sve što traže od mene", kaže Covington i nastavlja;

"Ako im ne treba radnik kao što sam ja, neka im bude. Ako ne vrijedim i ne trebam im, zašto me ne puste. Naravno da to neće napraviti, znaju koliko vrijedim i znaju što mogu prodati. Znaju da se svaki borac u kategoriji želi boriti protiv mene. Ja sam onaj koji je ovu diviziju učinio relevantnom. Jedini razlog zbog kojeg ljudi govore o Woodleyu i Usmanu jesam ja, odnosno jer njih dvojica izgovaraju moje ime. Ovim putem oni su prije svega zaje**li fanove, ljude koji zapravo pokreću njihov biznis."

UFC se odbio naći s Covingtonom i njegovim timom?

Colby i njegov tim pokušali su sve da bi došli do pravih odgovora te da bi se izborili za ono što pravom imaju. Voljeli ga ili ne, morate priznate da je nakon osvajanja privremenog naslova, koliko on u tom trenutku bio apsolutno nepotreban, napad na titulu trebao biti njegov. No nije uspio doći niti do razgovora u kojem bi saznao nešto više o UFC-ovim planovima.

"Pokušali smo se naći s Danom Whiteom i ljudima iz UFC-a, no nismo mogli dobiti sastanak. Svima ugovaraju sastanke prema potrebi, mi nismo mogli dobiti ni to. Nije pošteno od njih to što mi rade i ne znam zašto se to događa. Želim im pogledati u lice i pitati ih zašto mi ne daju borbu koju sam zaslužio te da mi argumentirano objasne", otkrio je UFC-ov "playoboy" pa zaključio:

"Svaki puta kada mi je UFC nešto ponudio, ja sam to prihvatio. Niti jednom nisam tražio više novca nego što je bilo ponuđeno. Borio sam se protiv Demiana Maie, koji je tada bio drugi borac kategorije, za 30 tisuća dolara. Nije mi bio bitan novac, on mi ovdje ne igra ulogu. Važno mi je biti najbolji na svijetu, ponuditi fanovima zabavne borbe te ih zadovoljiti. Ovo svi radimo zbog fanova, a UFC im sere po glavi i pravi budale od njih. Ja ostajem pri svome. Neću se boriti sve dok ne dobijem ono što mi je obećano i ono što sam zaslužio, a to je borba za titulu."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider