FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
nokaut sa zvukom sirene

Povratak bivšeg prvaka u velikom stilu: Nokautom godine dokazao da je i dalje jedan od najboljih!

Bivši prvak Cody Garbrandt potvrdio je u oktogonu da se vratio i da je opet onaj pravi.

Nokaut Garbrandta (Foto: Nova TV)

Bilo je mnogo sumnje oko Codyja Garbrandta nakon tri uzastopna poraza u UFC-u. Nakon toga je uzeo 15 mjeseci stanke kako bi se prije svega posložio u glavi i, kako je sam rekao, riješio se demona. U tome je očito i uspio ako je suditi prema njegovoj izvedbi na UFC 250 eventu protiv Raphaela Assuncaa.

Kada je prije tri i pol godine detronizirao Dominicka Cruza kao vladara bantama Garbrandt je bio brz, čvrst i vrlo opasan udarač. No sve je to 11 mjeseci kasnije nestalo u prvom od dva uzastopna poraza od T.J. Dillashawa, a potom i protiv Pedra Munhoza. Pretrpio je poraze žestokim nokautima, no sada se vratio na identično impresivan način.

Nakon opreznije prve runde, te dobrog dijela druge, obojica su se razmahali i samo je bilo pitanje vremena kada će neki od udaraca odsjesti na pravom mjestu. Prolazile su posljednje sekunde druge runde, Garbrandt se našao uz žicu, no zauzeo je čvrst stav i čekao napad svog suparnika.

Amanda Nunes udara Spencer Amanda Nunes demolirala Spencer u novoj obrani naslova UFC prvakinje na spektakularnom UFC-u 250 divider

Assuncao je fintirao udarac lijevom rukom, zamahnuo desnom, no dok je to radio na njegovoj je desnoj strani lica odsjeo brutalni kroše, gotovo istovremeno kao i sirena za kraj runde. Brazilac je pao, Garbrandt je odšetao, a sudac je odmah označio kraj dvoboja.

Assuncao je bio izgubljen. Nije se uspio ustati nekoliko minuta, a kada je i uspio jedva je pogodio stolac na koji je sjeo, što je bio jasan pokazatelj da sudac nije pogriješio kada je prekinuo dvoboj.

Put do nove prilike za titulu prvaka neće biti jednostavan, niti će doći brzo. No kada je ovakav, Cody Garbrandt je jedan od najboljih bantam boraca današnjice.

gol expired Najveća zvijezda MMA-a Conor McGregor ponovno objavio odlazak u mirovinu: "Napuštam ovaj sport" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider